Salát s pečenými rajčaty a chlebem
Ingredience
500g | cherry rajčátek |
250g | bílého chleba |
12 | stroužků česneku |
2 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce bílého balsamikového octa |
sůl | |
pepř | |
60ml | olivového oleje |
1 | lžíce bílého balsamikového octa |
2 | lžíce vody |
125g | rukoly |
12 | plátků prošuta |
parmezán |
Postup přípravy
1. Nejdřív si předehřeju troubu na 160 °C a pak se pustím do ostatního. Rajčata nakrájím na půlky, chleba natrhám na kousky a oddělím 12 stroužků česneku, ale nechám je ve slupce.
2. Rajčata, chleba, česnek, olej a bílý balsamikový ocet dám do mísy a opatrně ale pečlivě vše promíchám. Vy-ložím plech pečícím papírem, rozprostřu na něj ochucená rajčata, chleba a česnek a peču 40 minut nebo až je chleba opečený a křupavý.
3. Po 40 minutách vyndám z trouby, Z plechu vyberu stroužky česneku a vymačkám ze slupky pečený česnek do mísy. Pomalu k tomu přidávám olej a mixuju, až vznikne hladký krém. Nakonec ho ještě promixuju s vodou a bílým balsamikovým octem, aby nebyl hustý.
4. Pečená rajčata přendám do mísy, proházím je s lístky rukoly a rozdělím salát na talíře. Pokapu ho česnekovým dresinkem a každou porci ozdobím třemi plátky prošuta a posypu strouhaným parmazánem.
Tip- Namísto posledního dochucení parmazánem je pro milovníky svěžejší chuti skvělé nastrouhat navrch trochu citronové kůry nebo salát pokapat citronovou šťávou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY