×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Salát s pečenými rajčaty a chlebem

Další recepty a články

Teplý bramborový salát
Teplý bramborový...
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se...
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...

Salát s pečenými rajčaty a chlebem

Co budete potřebovat

500g cherry rajčátek
250g bílého chleba
12 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého balsamikového octa
sůl
pepř
60ml olivového oleje
1 lžíce bílého balsamikového octa
2 lžíce vody
125g rukoly
12 plátků prošuta
parmezán

Jak na to?

1. Nejdřív si předehřeju troubu na 160 °C a pak se pustím do ostatního. Rajča­ta nakrájím na půlky, chleba natrhám na kousky a oddě­lím 12 stroužků česneku, ale nechám je ve slupce.
2. Rajčata, chleba, česnek, olej a bílý balsamikový ocet dám do mísy a opatrně ale pečlivě vše promíchám. Vy-ložím plech pečícím papírem, rozprostřu na něj ochuce­ná rajčata, chleba a česnek a peču 40 minut nebo až je chleba opečený a křupavý.
3. Po 40 minutách vy­ndám z trouby, Z plechu vyberu stroužky česneku a vymačkám ze slupky pečený česnek do mísy. Pomalu k tomu přidávám olej a mixuju, až vznikne hladký krém. Nakonec ho ještě promixuju s vodou a bílým balsamikovým octem, aby nebyl hustý.
4. Pečená rajčata přendám do mísy, pro­házím je s lístky rukoly a rozdělím salát na talíře. Pokapu ho česnekovým dresinkem a každou porci ozdobím třemi plátky prošuta a posypu strou­haným parmazánem.
Tip- Namísto posledního dochucení parmazánem je pro milovníky svěžejší chuti skvělé nastrouhat navrch trochu citronové kůry nebo salát pokapat citronovou šťávou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s pečenými rajčaty a chlebem

Hlavní chod Snadné Česká Saláty Pečení Magazín 6/2013
(0)

Co budete potřebovat

500g cherry rajčátek
250g bílého chleba
12 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého balsamikového octa
sůl
pepř
60ml olivového oleje
1 lžíce bílého balsamikového octa
2 lžíce vody
125g rukoly
12 plátků prošuta
parmezán

Jak na to?

1. Nejdřív si předehřeju troubu na 160 °C a pak se pustím do ostatního. Rajča­ta nakrájím na půlky, chleba natrhám na kousky a oddě­lím 12 stroužků česneku, ale nechám je ve slupce.
2. Rajčata, chleba, česnek, olej a bílý balsamikový ocet dám do mísy a opatrně ale pečlivě vše promíchám. Vy-ložím plech pečícím papírem, rozprostřu na něj ochuce­ná rajčata, chleba a česnek a peču 40 minut nebo až je chleba opečený a křupavý.
3. Po 40 minutách vy­ndám z trouby, Z plechu vyberu stroužky česneku a vymačkám ze slupky pečený česnek do mísy. Pomalu k tomu přidávám olej a mixuju, až vznikne hladký krém. Nakonec ho ještě promixuju s vodou a bílým balsamikovým octem, aby nebyl hustý.
4. Pečená rajčata přendám do mísy, pro­házím je s lístky rukoly a rozdělím salát na talíře. Pokapu ho česnekovým dresinkem a každou porci ozdobím třemi plátky prošuta a posypu strou­haným parmazánem.
Tip- Namísto posledního dochucení parmazánem je pro milovníky svěžejší chuti skvělé nastrouhat navrch trochu citronové kůry nebo salát pokapat citronovou šťávou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...

Inspirujte se podobnými recepty