Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500g cherry rajčátek
250g bílého chleba
12 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého balsamikového octa
sůl
pepř
60ml olivového oleje
1 lžíce bílého balsamikového octa
2 lžíce vody
125g rukoly
12 plátků prošuta
parmezán

Postup přípravy

1. Nejdřív si předehřeju troubu na 160 °C a pak se pustím do ostatního. Rajča­ta nakrájím na půlky, chleba natrhám na kousky a oddě­lím 12 stroužků česneku, ale nechám je ve slupce.
2. Rajčata, chleba, česnek, olej a bílý balsamikový ocet dám do mísy a opatrně ale pečlivě vše promíchám. Vy-ložím plech pečícím papírem, rozprostřu na něj ochuce­ná rajčata, chleba a česnek a peču 40 minut nebo až je chleba opečený a křupavý.
3. Po 40 minutách vy­ndám z trouby, Z plechu vyberu stroužky česneku a vymačkám ze slupky pečený česnek do mísy. Pomalu k tomu přidávám olej a mixuju, až vznikne hladký krém. Nakonec ho ještě promixuju s vodou a bílým balsamikovým octem, aby nebyl hustý.
4. Pečená rajčata přendám do mísy, pro­házím je s lístky rukoly a rozdělím salát na talíře. Pokapu ho česnekovým dresinkem a každou porci ozdobím třemi plátky prošuta a posypu strou­haným parmazánem.
Tip- Namísto posledního dochucení parmazánem je pro milovníky svěžejší chuti skvělé nastrouhat navrch trochu citronové kůry nebo salát pokapat citronovou šťávou.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty