×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát s jahodami, růžovým grepem a chilli vlašskými ořechy

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito

Salát s jahodami, růžovým grepem a chilli vlašskými ořechy

Co budete potřebovat

30 g bílého cukru
1 lžíce medu
hrst vlašských ořechů
1/2 lžičky chilli
1 lžička strouhané pomerančové kůry
1 růžový grep
hrst polníčku
100 g jahod
Dresink
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce grepové šťávy
1 lžička medu
špetka soli

Jak na to?

Cukr, med a jednu lžíci vody dejte do rendlíku a za stálého míchání vařte, až se cukr rozpustí. Potom bez dalšího míchání nechte dozlatova zkaramelizovat.
Stáhněte z plotny, vhoďte vlašské ořechy, chilli a pomerančovou kůru. Promíchejte, aby se ořechy dobře obalily. Vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a rozhrňte. Zapečte pět minut v troubě při teplotě 180 °C a poté nechte vychladnout.
Grep oloupejte a vyfiletujte. Přidejte polníček, nakrájené jahody a zalijte dresinkem, který připravíte smícháním všech surovin. Rozdělte na talíř na jednotlivé předkrmové porce a posypte vlašskými ořechy s chilli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s jahodami, růžovým grepem a chilli vlašskými ořechy

Příloha Velmi snadné Saláty Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Jahodník měsíční , Chilli paprička Magazín 2/2018 Počet porcí: 2
(0)
Chilli papričky vám rozpumpují krevní oběh a do žil doslova vlijí novou energii. Nadávkovali jsme je přesně tak, aby chuťové buňky jen lehce poškádlily a nechaly vyniknout chuť salátu.

Co budete potřebovat

30 g bílého cukru
1 lžíce medu
hrst vlašských ořechů
1/2 lžičky chilli
1 lžička strouhané pomerančové kůry
1 růžový grep
hrst polníčku
100 g jahod
Dresink
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce grepové šťávy
1 lžička medu
špetka soli

Jak na to?

Cukr, med a jednu lžíci vody dejte do rendlíku a za stálého míchání vařte, až se cukr rozpustí. Potom bez dalšího míchání nechte dozlatova zkaramelizovat.
Stáhněte z plotny, vhoďte vlašské ořechy, chilli a pomerančovou kůru. Promíchejte, aby se ořechy dobře obalily. Vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a rozhrňte. Zapečte pět minut v troubě při teplotě 180 °C a poté nechte vychladnout.
Grep oloupejte a vyfiletujte. Přidejte polníček, nakrájené jahody a zalijte dresinkem, který připravíte smícháním všech surovin. Rozdělte na talíř na jednotlivé předkrmové porce a posypte vlašskými ořechy s chilli.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito

Inspirujte se podobnými recepty