×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát s jahodami, růžovým grepem a chilli vlašskými ořechy

Další recepty a články

Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát

Salát s jahodami, růžovým grepem a chilli vlašskými ořechy

Co budete potřebovat

30 g bílého cukru
1 lžíce medu
hrst vlašských ořechů
1/2 lžičky chilli
1 lžička strouhané pomerančové kůry
1 růžový grep
hrst polníčku
100 g jahod
Dresink
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce grepové šťávy
1 lžička medu
špetka soli

Jak na to?

Cukr, med a jednu lžíci vody dejte do rendlíku a za stálého míchání vařte, až se cukr rozpustí. Potom bez dalšího míchání nechte dozlatova zkaramelizovat.
Stáhněte z plotny, vhoďte vlašské ořechy, chilli a pomerančovou kůru. Promíchejte, aby se ořechy dobře obalily. Vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a rozhrňte. Zapečte pět minut v troubě při teplotě 180 °C a poté nechte vychladnout.
Grep oloupejte a vyfiletujte. Přidejte polníček, nakrájené jahody a zalijte dresinkem, který připravíte smícháním všech surovin. Rozdělte na talíř na jednotlivé předkrmové porce a posypte vlašskými ořechy s chilli.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s jahodami, růžovým grepem a chilli vlašskými ořechy

Příloha Velmi snadné Saláty Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Magazín 2/2018 Počet porcí: 2
(0)
Chilli papričky vám rozpumpují krevní oběh a do žil doslova vlijí novou energii. Nadávkovali jsme je přesně tak, aby chuťové buňky jen lehce poškádlily a nechaly vyniknout chuť salátu.

Co budete potřebovat

30 g bílého cukru
1 lžíce medu
hrst vlašských ořechů
1/2 lžičky chilli
1 lžička strouhané pomerančové kůry
1 růžový grep
hrst polníčku
100 g jahod
Dresink
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce grepové šťávy
1 lžička medu
špetka soli

Jak na to?

Cukr, med a jednu lžíci vody dejte do rendlíku a za stálého míchání vařte, až se cukr rozpustí. Potom bez dalšího míchání nechte dozlatova zkaramelizovat.
Stáhněte z plotny, vhoďte vlašské ořechy, chilli a pomerančovou kůru. Promíchejte, aby se ořechy dobře obalily. Vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a rozhrňte. Zapečte pět minut v troubě při teplotě 180 °C a poté nechte vychladnout.
Grep oloupejte a vyfiletujte. Přidejte polníček, nakrájené jahody a zalijte dresinkem, který připravíte smícháním všech surovin. Rozdělte na talíř na jednotlivé předkrmové porce a posypte vlašskými ořechy s chilli.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat