×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Šafránoví zajíčci

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Šafránoví zajíčci

Co budete potřebovat

24 ml vlažné vody
9 g čerstvého droždí
25 ml teplého mléka
2 snítky šafránu
20 g cukru krupice
13 g másla
1 špetka soli
200 g hladké mouky
1/2 promíchaného vejce

Jak na to?

1. V hrnku smíchejte polovinu vlažné vody s rozdrobeným droždím.
2. Přelijte do větší mísy, přidejte zbytek vody, mléko, šafrán přelitý 1 lžící horké vody, cukr, změklé máslo a sůl. Přisypte 375 g mouky.
3. Těsto promíchejte, zapracujte 2 vejce a prohněťte. Přidávejte zbylou mouku a vymíchejte hladké vláčné těsto.
4. Těsto vytvarujte do koule a přemístěte do mísy vymazané olejem, těsto několikrát otočte. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout hodinu na teplém místě.
5. Těsto rozdělte na 7 stejně velkých kousků. Ze 6 kusů uválejte hady o průměru cca 1,2 cm. Z poslední části vytvarujte 6 menších kuliček. Každého hada přehněte v polovině do tvaru písmene U. Volné konce uchopte a dvakrát překřižte.
6. Do vzniklé spodní části s mezerou vložte kuličku. Troubu předehřejte na 180°C. Potravinářskou fólii lehce postříkejte olejem, olej na ní rozetřete. Fólii zajíčky překryjte a dejte odpočinout na 10 minut na teplé místo. Fólii sundejte a povrch potřete prošlehaným vejcem. Pečte 16–18 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Šafránoví zajíčci

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Velikonoce Vegetariánské Magazín 4/2019 Počet porcí: 6 kusů
(0)

Co budete potřebovat

24 ml vlažné vody
9 g čerstvého droždí
25 ml teplého mléka
2 snítky šafránu
20 g cukru krupice
13 g másla
1 špetka soli
200 g hladké mouky
1/2 promíchaného vejce

Jak na to?

1. V hrnku smíchejte polovinu vlažné vody s rozdrobeným droždím.
2. Přelijte do větší mísy, přidejte zbytek vody, mléko, šafrán přelitý 1 lžící horké vody, cukr, změklé máslo a sůl. Přisypte 375 g mouky.
3. Těsto promíchejte, zapracujte 2 vejce a prohněťte. Přidávejte zbylou mouku a vymíchejte hladké vláčné těsto.
4. Těsto vytvarujte do koule a přemístěte do mísy vymazané olejem, těsto několikrát otočte. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kynout hodinu na teplém místě.
5. Těsto rozdělte na 7 stejně velkých kousků. Ze 6 kusů uválejte hady o průměru cca 1,2 cm. Z poslední části vytvarujte 6 menších kuliček. Každého hada přehněte v polovině do tvaru písmene U. Volné konce uchopte a dvakrát překřižte.
6. Do vzniklé spodní části s mezerou vložte kuličku. Troubu předehřejte na 180°C. Potravinářskou fólii lehce postříkejte olejem, olej na ní rozetřete. Fólii zajíčky překryjte a dejte odpočinout na 10 minut na teplé místo. Fólii sundejte a povrch potřete prošlehaným vejcem. Pečte 16–18 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty