×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept S ricottou a pestem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

S ricottou a pestem

Co budete potřebovat

chléb vesnický bez E, nakrájený
2–3 lžíce extra panenského olivového oleje
1 malá šalotka, nasekaná najemno
450 g cherry rajčátek, rozpůlených
sůl
pepř
175 g ricotty
100 g pesta
balzamikový ocet
bazalkové lístky na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Krajíce chleba zlehka potřete po jedné straně olivovým olejem a rozložte je potřenou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 4–5 minut, vyndejte z trouby a obraťte je potřenou stranou nahoru. Zatímco se chléb peče, rozehřejte v pánvi lžíci olivového oleje, vhoďte šalotku a zhruba 2 minuty opékejte. Přidejte cherry rajčátka, osolte a opepřete. Opékejte, dokud rajčátka nezačnou měknout, ale ještě udrží tvar, zhruba 3–4 minuty. Sundejte z ohně. Opečené krajíce dejte na talíř, chleba pomažte ricottou, potom pestem, navrch dejte rajčátka z pánve a pokapejte balzamikovým octem. Podávejte teplé, ozdobené bazalkovými lístky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

S ricottou a pestem

Svačina Snadné Bazalka , Rajče Magazín 1/2016 Počet porcí: pro 8-10 osob
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

chléb vesnický bez E, nakrájený
2–3 lžíce extra panenského olivového oleje
1 malá šalotka, nasekaná najemno
450 g cherry rajčátek, rozpůlených
sůl
pepř
175 g ricotty
100 g pesta
balzamikový ocet
bazalkové lístky na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Krajíce chleba zlehka potřete po jedné straně olivovým olejem a rozložte je potřenou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 4–5 minut, vyndejte z trouby a obraťte je potřenou stranou nahoru. Zatímco se chléb peče, rozehřejte v pánvi lžíci olivového oleje, vhoďte šalotku a zhruba 2 minuty opékejte. Přidejte cherry rajčátka, osolte a opepřete. Opékejte, dokud rajčátka nezačnou měknout, ale ještě udrží tvar, zhruba 3–4 minuty. Sundejte z ohně. Opečené krajíce dejte na talíř, chleba pomažte ricottou, potom pestem, navrch dejte rajčátka z pánve a pokapejte balzamikovým octem. Podávejte teplé, ozdobené bazalkovými lístky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty