×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rýžový koláč se špenátem a tuňákem
60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné ,

Rýžový koláč se špenátem a tuňákem

Co budu potřebovat

180 g rýže basmati
1 lžíce rostlinného oleje
1 červená paprika, nakrájená
1 stroužek česneku, drcený
200 g baby špenátu
400 g tuňáka ve vlastní šťávě
4 jarní cibulky, nakrájené najemno
4 vaječné bílky, prošlehané
1 lžíce nastrouhané citronové kůry
sůl a pepř
olej

Jak na to?

Rýži uvařte podle návodu. Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm doměkka papriku. Přidejte česnek, pak špenát, který nechte zavadnout. V míse smíchejte vařenou rýži, tuňáka, cibulku, bílky, papriku se špenátem a citronovou kůru, osolte a opepřete. Koláčovou formu vymažte olejem, přendejte do ní směs a pečte 40 minut.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut