×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rychlé vdolečky

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Rychlé vdolečky

Co budete potřebovat

380 g hladké mouky + na poprášení
pracovní plochy
2–3 lžicky prášku do peciva
2 lžicky soli
80 g másla, nakrájeného na plátky
240 ml mléka + na potrení
jahodový džem a hustá zakysaná
smetana k podávání

Jak na to?

1. Troubu predehrejte na 200 °C. Hladkou mouku smíchejte v míse s práškem do peciva a solí. Pridejte máslo a rukama ho prohnette se sypkými ingrediencemi, abyste získali hmotu podobnou strouhance ci drobence. Postupne prilévejte mléko a promíchávejte do testa.
2. Testo preneste na pomoucenou pracovní plochu, prohnette dohladka a rozválejte na placku dva centimetry silnou. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo sklenicky vykrájejte dvanáct stejne velkých kolecek.
3. Kolecka prendejte na plech vyložený pecicím papírem, potrete mlékem a deset až dvanáct minut pecte dozlatova. Nechte zchladnout a podávejte s džemem a zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlé vdolečky

Velmi snadné Česká Chuťovky Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

380 g hladké mouky + na poprášení
pracovní plochy
2–3 lžicky prášku do peciva
2 lžicky soli
80 g másla, nakrájeného na plátky
240 ml mléka + na potrení
jahodový džem a hustá zakysaná
smetana k podávání

Jak na to?

1. Troubu predehrejte na 200 °C. Hladkou mouku smíchejte v míse s práškem do peciva a solí. Pridejte máslo a rukama ho prohnette se sypkými ingrediencemi, abyste získali hmotu podobnou strouhance ci drobence. Postupne prilévejte mléko a promíchávejte do testa.
2. Testo preneste na pomoucenou pracovní plochu, prohnette dohladka a rozválejte na placku dva centimetry silnou. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo sklenicky vykrájejte dvanáct stejne velkých kolecek.
3. Kolecka prendejte na plech vyložený pecicím papírem, potrete mlékem a deset až dvanáct minut pecte dozlatova. Nechte zchladnout a podávejte s džemem a zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat