Rychlé šunkové tousty
Ingredience
8 | plátků chleba |
2 | lžičky dijonské hořčice |
150 g | smetanového sýra |
8 | plátků sýra ementál |
200 g | šunky nejvyšší jakosti Česká chuť |
sůl | |
pepř | |
2 | jarní cibulky |
20 g | másla |
1 | lžička slunečnicového oleje |
4 | vejce |
1 | hrst čerstvé řeřichy |
Výživové hodnoty
na jednou porci | ||
Energie | 650 | kCal |
Bílkoviny | 34 | g |
Tuky | 38 | g |
Sacharidy | 43 | g |
Postup přípravy
1. Všech 8 plátků chleba z vnitřní strany potřete trochou dijonské hořčice a pak smetanovým sýrem. Na každý krajíc chleba položte plátek šunky, plátek ementálu, kolečka jarní cibulky, osolte a opepřete a zakryjte vrchním krajícem.
2. Přitiskněte tak, aby dobře držely pohromadě.
3. Na pánvi rozehřejte máslo spolu s olejem. Jarní šunkové tousty po dvou porcích opečte na mírném stupni z obou stran několik minut, až se sýr dobře zapeče. Takto pokračujte i se zbylými dvěma tousty nebo je zapečte v toustovači.
4. Na vymaštěné pánvi po toustech připravte sázená vejce, asi 4 minuty. Osolte je a opepřete a ozdobte jimi zapečené tousty. Servírujte posypané čerstvou řeřichou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY