Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

8 plátků chleba
2 lžičky dijonské hořčice
150 g smetanového sýra
8 plátků sýra ementál
200 g šunky nejvyšší jakosti Česká chuť
sůl
pepř
2 jarní cibulky
20 g másla
1 lžička slunečnicového oleje
4 vejce
1 hrst čerstvé řeřichy

Výživové hodnoty

na jednou porci
Energie 650  kCal
Bílkoviny 34  g
Tuky 38  g
Sacharidy 43  g

Postup přípravy

1. Všech 8 plátků chleba z vnitřní strany potřete trochou dijonské hořčice a pak smetanovým sýrem. Na každý krajíc chleba položte plátek šunky, plátek ementálu, kolečka jarní cibulky, osolte a opepřete a zakryjte vrchním krajícem.

2. Přitiskněte tak, aby dobře držely pohromadě.

3. Na pánvi rozehřejte máslo spolu s olejem. Jarní šunkové tousty po dvou porcích opečte na mírném stupni z obou stran několik minut, až se sýr dobře zapeče. Takto pokračujte i se zbylými dvěma tousty nebo je zapečte v toustovači.

4. Na vymaštěné pánvi po toustech připravte sázená vejce, asi 4 minuty. Osolte je a opepřete a ozdobte jimi zapečené tousty. Servírujte posypané čerstvou řeřichou.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty