
Rychlé sendviče s chřestem a fetou

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Svačina
Ingredience
Složení 4 porce
- Kečup 100 g
- Majonéza 100 g
- Vinný ocet 1 plž
- Hořčice dijonská 2 plž
- Sušená rajčata v oleji 5 ks
- Česnek 1 strouž.
- Chilli vločky
- Sůl
- Chřest zelený 350 g
- Rozinky 50 g
- Mlynářská žitná veka 1 ks
- Olej olivový 20 ml
- Cibulka jarní 1 ks
- Feta 150 g
- Kečup 100 g
- Majonéza 100 g
- Vinný ocet 1 plž
- Hořčice dijonská 2 plž
- Sušená rajčata v oleji 5 ks
- Česnek 1 strouž.
- Chilli vločky
- Sůl
- Chřest zelený 350 g
- Rozinky 50 g
- Mlynářská žitná veka 1 ks
- Olej olivový 20 ml
- Cibulka jarní 1 ks
- Feta 150 g
Příprava
- 1Rozmixujte dohladka 100 g majonézy, 100 g kečupu, 1 lžíci octa, 2 lžíce dijonské hořčice, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, 5 scezených sušených rajčat a špetku chilli vloček. Podle chuti osolte.
- 2Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou, osolte, pokapejte olivovým olejem a opečte na rozpálené grilovací pánvi.
- 3Mlynářskou veku rozřízněte podélně napůl a nasucho opečte v troubě. Poté nakrájejte na 4 části. Potřete horní i spodní část připraveným francouzským dresinkem. Na spodní část vždy navrstvěte opečený chřest, posypte rozinkami, očištěnou jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a rozdrobeným sýrem feta. Můžete přiklopit horní částí a svačina nebo večeře je hotová.
- 1Rozmixujte dohladka 100 g majonézy, 100 g kečupu, 1 lžíci octa, 2 lžíce dijonské hořčice, oloupaný, prolisovaný stroužek česneku, 5 scezených sušených rajčat a špetku chilli vloček. Podle chuti osolte.
- 2Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní 350 g očištěného chřestu bez dřevnatých konců. Vařte 2 minuty, sceďte a ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte, osušte papírovou utěrkou, osolte, pokapejte olivovým olejem a opečte na rozpálené grilovací pánvi.
- 3Mlynářskou veku rozřízněte podélně napůl a nasucho opečte v troubě. Poté nakrájejte na 4 části. Potřete horní i spodní část připraveným francouzským dresinkem. Na spodní část vždy navrstvěte opečený chřest, posypte rozinkami, očištěnou jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a rozdrobeným sýrem feta. Můžete přiklopit horní částí a svačina nebo večeře je hotová.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.