Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Růžová čokoláda s plněnými malinami

Růžová čokoláda s plněnými malinami

Ingredience

100 g bílé čokolády
100 ml plnotučného mléka
200 ml smetany ke šlehání (30 %)
2 lžíce lyofilizovaných malin
2 kapky růžového potravinářského barviva
50 g mascarpone
1 lžíce moučkového cukru
100 g čerstvých malin

Postup přípravy

1. Rozlámanou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Mléko a 100 ml smetany zahřejte těsně pod bod varu a odstavte z ohně. K teplému mléku přimíchejte rozdrcené lyofilizované maliny a pár kapek růžového barviva.
2. Do rozehřáté čokolády přidávejte postupně po třetinách mléčnou směs. Dobře promíchejte, rozdělte do připravených skleniček a ozdobte šlehačkou, kterou ušleháte ze zbylé smetany.
3. Mascarpone s cukrem opatrně promíchejte a vložte do cukrářského sáčku. Krémem plňte čerstvé maliny.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty