×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rolované lasagne

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Rolované lasagne

Co budete potřebovat

1 lžička oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
400 g mletého masa mix AQ
1 řapík celeru
1 mrkev
1 cuketa
500 g passaty
370 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
10 lasagnových plátů AQ
125 ml rajčatového pyré ES
50 g mozzarelly AQ
2 lžíce parmazánu
Na bešamel:
15 g másla
11⁄2 lžíce hladké mouky
250 ml mléka

Jak na to?

1. Olej rozpalte ve větším, nejlépe silnostěnném hrnci. Vsypte cibuli a nechte ji pár minut zesklovatět. Přidejte česnek a maso a zprudka jej opékejte, neustále promíchávejte a vařečkou drťte, abyste získali co nejmenší, ze všech stran opečené hrudky. Teprve až maso zcela zhnědne, přidejte zeleninu, opékejte a po 5 minutách přidejte passatu a 125 ml vývaru. Promíchejte a 15 minut vařte, dokud se neodpaří většina tekutiny. Hodně osolte a opepřete. Nechte zchladnout.
2. Udělejte bešamel. V hrnci nechte rozehřát máslo, přidejte mouku a opékejte do světlé jíšky. Pak rychle vlijte mléko, promíchejte, abyste jej zbavili hrudek, a zahřívejte do zhoustnutí, asi 5 minut.
3. Pláty lasagní předvařte a pak je vyskládejte na pracovní plochu, na každý dejte část masové směsi a bešamelu, zarolujte, přepulte a vyskládejte do zapékací mísy.
4. Rajčatové pyré smíchejte se zbývajícím vývarem a směsí přelijte lasagne. Mozzarellu nastrouhejte a smíchejte s parmazánem a posypejte jimi lasagne. Dejte na 35 minut zapéct do trouby předehřáté na 180 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rolované lasagne

Hlavní chod Náročné Italská Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 4 (3)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 lžička oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
400 g mletého masa mix AQ
1 řapík celeru
1 mrkev
1 cuketa
500 g passaty
370 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
10 lasagnových plátů AQ
125 ml rajčatového pyré ES
50 g mozzarelly AQ
2 lžíce parmazánu
Na bešamel:
15 g másla
11⁄2 lžíce hladké mouky
250 ml mléka

Jak na to?

1. Olej rozpalte ve větším, nejlépe silnostěnném hrnci. Vsypte cibuli a nechte ji pár minut zesklovatět. Přidejte česnek a maso a zprudka jej opékejte, neustále promíchávejte a vařečkou drťte, abyste získali co nejmenší, ze všech stran opečené hrudky. Teprve až maso zcela zhnědne, přidejte zeleninu, opékejte a po 5 minutách přidejte passatu a 125 ml vývaru. Promíchejte a 15 minut vařte, dokud se neodpaří většina tekutiny. Hodně osolte a opepřete. Nechte zchladnout.
2. Udělejte bešamel. V hrnci nechte rozehřát máslo, přidejte mouku a opékejte do světlé jíšky. Pak rychle vlijte mléko, promíchejte, abyste jej zbavili hrudek, a zahřívejte do zhoustnutí, asi 5 minut.
3. Pláty lasagní předvařte a pak je vyskládejte na pracovní plochu, na každý dejte část masové směsi a bešamelu, zarolujte, přepulte a vyskládejte do zapékací mísy.
4. Rajčatové pyré smíchejte se zbývajícím vývarem a směsí přelijte lasagne. Mozzarellu nastrouhejte a smíchejte s parmazánem a posypejte jimi lasagne. Dejte na 35 minut zapéct do trouby předehřáté na 180 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Inspirujte se podobnými recepty