×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Římský salát s dresinkem z modrého sýra

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Římský salát s dresinkem z modrého sýra

Co budete potřebovat

75 ml majonézy
75 ml zakysané smetany
60 ml podmáslí
2 lžíce plnotučného mléka
1 lžička bílého vinného octa
¼ lžičky mletého černého pepře
110 g modrého sýru, rozdrobeného
4 vejce pokojové teploty
6 plátků slaniny
2 hrsti opečených kostiček chleba
3 římské mini salátky, podélně rozpůlené

Jak na to?

V misce prošlehejte dohladka majonézu, zakysanou smetanu, podmáslí, mléko, bílý ocet a pepř. Vmíchejte modrý sýr. Přikryjte potravinářskou fólií a odložte do ledničky.
Uvařte vejce naměkko a ihned je zchlaďte pod studenou vodou. Po vychladnutí je oloupejte a rozpulte.
Rozpalte gril nebo grilovací pánev a opečte dozlatova a dokřupava slaninu. Pak ji nasekejte na kousky. Na servírovací mísu dejte půlky salátků, na ně rozdělte slaninu, kostičky chleba a vejce. Přidejte zálivku, osolte, opepřete a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Římský salát s dresinkem z modrého sýra

Velmi snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

75 ml majonézy
75 ml zakysané smetany
60 ml podmáslí
2 lžíce plnotučného mléka
1 lžička bílého vinného octa
¼ lžičky mletého černého pepře
110 g modrého sýru, rozdrobeného
4 vejce pokojové teploty
6 plátků slaniny
2 hrsti opečených kostiček chleba
3 římské mini salátky, podélně rozpůlené

Jak na to?

V misce prošlehejte dohladka majonézu, zakysanou smetanu, podmáslí, mléko, bílý ocet a pepř. Vmíchejte modrý sýr. Přikryjte potravinářskou fólií a odložte do ledničky.
Uvařte vejce naměkko a ihned je zchlaďte pod studenou vodou. Po vychladnutí je oloupejte a rozpulte.
Rozpalte gril nebo grilovací pánev a opečte dozlatova a dokřupava slaninu. Pak ji nasekejte na kousky. Na servírovací mísu dejte půlky salátků, na ně rozdělte slaninu, kostičky chleba a vejce. Přidejte zálivku, osolte, opepřete a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty