×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Římský salát s dresinkem z modrého sýra

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Římský salát s dresinkem z modrého sýra

Co budete potřebovat

75 ml majonézy
75 ml zakysané smetany
60 ml podmáslí
2 lžíce plnotučného mléka
1 lžička bílého vinného octa
¼ lžičky mletého černého pepře
110 g modrého sýru, rozdrobeného
4 vejce pokojové teploty
6 plátků slaniny
2 hrsti opečených kostiček chleba
3 římské mini salátky, podélně rozpůlené

Jak na to?

V misce prošlehejte dohladka majonézu, zakysanou smetanu, podmáslí, mléko, bílý ocet a pepř. Vmíchejte modrý sýr. Přikryjte potravinářskou fólií a odložte do ledničky.
Uvařte vejce naměkko a ihned je zchlaďte pod studenou vodou. Po vychladnutí je oloupejte a rozpulte.
Rozpalte gril nebo grilovací pánev a opečte dozlatova a dokřupava slaninu. Pak ji nasekejte na kousky. Na servírovací mísu dejte půlky salátků, na ně rozdělte slaninu, kostičky chleba a vejce. Přidejte zálivku, osolte, opepřete a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Římský salát s dresinkem z modrého sýra

Velmi snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

75 ml majonézy
75 ml zakysané smetany
60 ml podmáslí
2 lžíce plnotučného mléka
1 lžička bílého vinného octa
¼ lžičky mletého černého pepře
110 g modrého sýru, rozdrobeného
4 vejce pokojové teploty
6 plátků slaniny
2 hrsti opečených kostiček chleba
3 římské mini salátky, podélně rozpůlené

Jak na to?

V misce prošlehejte dohladka majonézu, zakysanou smetanu, podmáslí, mléko, bílý ocet a pepř. Vmíchejte modrý sýr. Přikryjte potravinářskou fólií a odložte do ledničky.
Uvařte vejce naměkko a ihned je zchlaďte pod studenou vodou. Po vychladnutí je oloupejte a rozpulte.
Rozpalte gril nebo grilovací pánev a opečte dozlatova a dokřupava slaninu. Pak ji nasekejte na kousky. Na servírovací mísu dejte půlky salátků, na ně rozdělte slaninu, kostičky chleba a vejce. Přidejte zálivku, osolte, opepřete a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty