×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Římský salát s dresinkem z podmáslí

Další recepty a články

Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu...
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené...
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené červené řepy s...

Římský salát s dresinkem z podmáslí

Tip do kuchyně

 

Slaninu můžete opéct samozřejmě i na pánvi.

Co budete potřebovat

12 plátků slaniny nebo pancetty
60 ml podmáslí
2 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř
3 malé římské saláty

Jak na to?

Hledáte recept na lehký salát? Připravte si římský salát s dresinkem z podmáslí.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Plátky slaniny vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut dozlatova.

3) Poté slaninu nechte zcela zchladnout, a teprve pak ji nakrájejte na drobné kousky.

4) Podmáslí smíchejte s pažitkou, octem a podle chuti osolte a opepřete.

5) Saláty omyjte, osušte, zbavte ovadlých listů, podélně překrojte a naaranžujte na tác (řeznou stranou nahoru), posypte kousky slaniny a přelijte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Římský salát s dresinkem z podmáslí

Předkrm Velmi snadné Italská Saláty Něco lehkého Pečení Magazín 2/20112
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Slaninu můžete opéct samozřejmě i na pánvi.

Co budete potřebovat

12 plátků slaniny nebo pancetty
60 ml podmáslí
2 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř
3 malé římské saláty

Jak na to?

Hledáte recept na lehký salát? Připravte si římský salát s dresinkem z podmáslí.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Plátky slaniny vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut dozlatova.

3) Poté slaninu nechte zcela zchladnout, a teprve pak ji nakrájejte na drobné kousky.

4) Podmáslí smíchejte s pažitkou, octem a podle chuti osolte a opepřete.

5) Saláty omyjte, osušte, zbavte ovadlých listů, podélně překrojte a naaranžujte na tác (řeznou stranou nahoru), posypte kousky slaniny a přelijte dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Mozzarela s mátou a citronovým...
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak
Salát caprese trochu jinak
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené červené řepy s...
Salát z pečené červené řepy s...

Inspirujte se podobnými recepty