×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ricottové knedlíčky s pečenými rajčaty

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Ricottové knedlíčky s pečenými rajčaty

Co budete potřebovat

2 hrsti čerstvé bazalky + na ozdobení
1 stroužek česneku
50 g sýru feta + další k podávání
200 g ricotty
50 g hladké mouky
2 vejce
sůl, pepř
500 g cherry rajčat
olivový olej
90 g másla

Jak na to?

1. Bazalku nakrájejte najemno, česnek prolisujte. Sýr feta nadrobte najemno.
2. V míse promíchejte nakrájenou bazalku, ricottu, sýr feta, mouku, vejce a česnek. Osolte a opepřete.
3. Z těsta vytvořte pomocí lžíce knedlíčky asi 4 cm dlouhé a 2 cm široké. Ty vařte ve vroucí vodě 8 minut, dokud jejich povrch nezpevní a knedlíčky nevyplavou. Vyberte je děrovanou sběračkou.
4. Rajčata zakápněte olivovým olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 15 minut na 170 °C. Poté osolte a opepřete.
5. V pánvi rozehřejte máslo. Vložte knedlíčky a 2 minuty opékejte dozlatova. Podávejte s pečenými rajčaty, sýrem feta a bazalkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ricottové knedlíčky s pečenými rajčaty

Hlavní chod Velmi snadné Těstoviny Něco lehkého Vegetariánské Rajče Magazín 3/2019 Počet porcí: 4 porce
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

2 hrsti čerstvé bazalky + na ozdobení
1 stroužek česneku
50 g sýru feta + další k podávání
200 g ricotty
50 g hladké mouky
2 vejce
sůl, pepř
500 g cherry rajčat
olivový olej
90 g másla

Jak na to?

1. Bazalku nakrájejte najemno, česnek prolisujte. Sýr feta nadrobte najemno.
2. V míse promíchejte nakrájenou bazalku, ricottu, sýr feta, mouku, vejce a česnek. Osolte a opepřete.
3. Z těsta vytvořte pomocí lžíce knedlíčky asi 4 cm dlouhé a 2 cm široké. Ty vařte ve vroucí vodě 8 minut, dokud jejich povrch nezpevní a knedlíčky nevyplavou. Vyberte je děrovanou sběračkou.
4. Rajčata zakápněte olivovým olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 15 minut na 170 °C. Poté osolte a opepřete.
5. V pánvi rozehřejte máslo. Vložte knedlíčky a 2 minuty opékejte dozlatova. Podávejte s pečenými rajčaty, sýrem feta a bazalkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty