×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pusinky s vanilkovou šlehačkou a citronovým krémem

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Pusinky s vanilkovou šlehačkou a citronovým krémem

Co budete potřebovat

bílky ze 4 vajec
330 g krupicového cukru
1 a ½ lžičky bílého vinného octa
375 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
citronový krém k podávání (viz box)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C. Bílky vyšlehejte v míse do polotuha. Postupně po lžících přidávejte cukr a vytvořte pevný, lesklý sníh; celkem budete šlehat asi 6 minut. Přilijte ocet a ještě 2 minuty prošlehávejte.
Na 2 pruhy pečicího papíru nakreslete 8 koleček o průměru 10 cm. A pečicími papíry vyložte 2 plechy. Bílkovou směs naneste do připravených kružnic, stáhněte teplotu v troubě na 120 °C a sušte asi hodinu. Pak troubu vypněte a nechte v ní pusinky vychladnout. Ušlehejte smetanu s vanilkovým cukrem. Rozdělte ji na pusinky a ozdobte citronovým krémem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pusinky s vanilkovou šlehačkou a citronovým krémem

Dezert Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: na 8 pusinek
(0)

Co budete potřebovat

bílky ze 4 vajec
330 g krupicového cukru
1 a ½ lžičky bílého vinného octa
375 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
citronový krém k podávání (viz box)

Jak na to?

Předehřejte troubu na 150 °C. Bílky vyšlehejte v míse do polotuha. Postupně po lžících přidávejte cukr a vytvořte pevný, lesklý sníh; celkem budete šlehat asi 6 minut. Přilijte ocet a ještě 2 minuty prošlehávejte.
Na 2 pruhy pečicího papíru nakreslete 8 koleček o průměru 10 cm. A pečicími papíry vyložte 2 plechy. Bílkovou směs naneste do připravených kružnic, stáhněte teplotu v troubě na 120 °C a sušte asi hodinu. Pak troubu vypněte a nechte v ní pusinky vychladnout. Ušlehejte smetanu s vanilkovým cukrem. Rozdělte ji na pusinky a ozdobte citronovým krémem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty