Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPstruh s brokolicovým pyré
Albert logoAlbert logo
Pstruh s brokolicovým pyré

Pstruh s brokolicovým pyré

Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 100 g
  • Pstruh celý 2 ks
  • Olej olivový BIO 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Brokolice 700 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Cheddar strouhaný 100 g
  • Jedlá soda 1 člž
  • Máslo 100 g
  • Pstruh celý 2 ks
  • Olej olivový BIO 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Brokolice 700 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Cheddar strouhaný 100 g
  • Jedlá soda 1 člž

Příprava

1
Pstruha řízněte těsně za hlavou podél páteře, dlouhými řezy pokračujte až k ocasu a pak veďte řez přes žebra. Postupně odřízněte celý filet ryby. Kuchyňskou pinzetou ještě vytáhněte drobné kosti.
2
Filety pokapejte lžící oleje, osolte, opepřete, posypte lístky tymiánu a nechte 30 minut marinovat.
3
Omytou brokolici rozeberte na růžičky a stonek nakrájejte na kousky. Odložte 200 g růžiček stranou a zbylých 500 g brokolice restujte 5 minut v kastrůlku na rozehřátém másle.
4
Přidejte jedlou sodu a na mírném plameni restujte 15 minut.
5
Přendejte do mixéru a spolu s nastrouhaným čedarem rozmixujte dohladka.
6
Odložené růžičky brokolice povařte 5 minut ve vroucí vodě a ihned zchlaďte v ledové vodě.
7
Do pánve vlijte zbylý olej, nechte ho rozehřát a vložte filety pstruha kůží dolů. Opékejte 2 minuty z každé strany.
8
Podávejte s brokolicovým pyré a růžičkami brokolice.
1
Pstruha řízněte těsně za hlavou podél páteře, dlouhými řezy pokračujte až k ocasu a pak veďte řez přes žebra. Postupně odřízněte celý filet ryby. Kuchyňskou pinzetou ještě vytáhněte drobné kosti.
2
Filety pokapejte lžící oleje, osolte, opepřete, posypte lístky tymiánu a nechte 30 minut marinovat.
3
Omytou brokolici rozeberte na růžičky a stonek nakrájejte na kousky. Odložte 200 g růžiček stranou a zbylých 500 g brokolice restujte 5 minut v kastrůlku na rozehřátém másle.
4
Přidejte jedlou sodu a na mírném plameni restujte 15 minut.
5
Přendejte do mixéru a spolu s nastrouhaným čedarem rozmixujte dohladka.
6
Odložené růžičky brokolice povařte 5 minut ve vroucí vodě a ihned zchlaďte v ledové vodě.
7
Do pánve vlijte zbylý olej, nechte ho rozehřát a vložte filety pstruha kůží dolů. Opékejte 2 minuty z každé strany.
8
Podávejte s brokolicovým pyré a růžičkami brokolice.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.