Pstruh s brokolicovým pyré
Ingredience
2 | pstruzi |
3 | lžíce olivového oleje NP Bio |
sůl | |
pepř | |
2 | snítky čerstvého tymiánu |
700 g | brokolice |
100 g | másla |
1 | čajová lžička jedlé sody |
100 g | čedaru |
Postup přípravy
1. Pstruha řízněte těsně za hlavou podél páteře, dlouhými řezy pokračujte až k ocasu a pak veďte řez přes žebra. Postupně odřízněte celý filet ryby. Kuchyňskou pinzetou ještě vytáhněte drobné kosti.
2. Filety pokapejte lžící oleje, osolte, opepřete, posypte lístky tymiánu a nechte 30 minut marinovat.
3. Omytou brokolici rozeberte na růžičky a stonek nakrájejte na kousky. Odložte 200 g růžiček stranou a zbylých 500 g brokolice restujte 5 minut v kastrůlku na rozehřátém másle.
4. Přidejte jedlou sodu a na mírném plameni restujte 15 minut.
5. Přendejte do mixéru a spolu s nastrouhaným čedarem rozmixujte dohladka.
6. Odložené růžičky brokolice povařte 5 minut ve vroucí vodě a ihned zchlaďte v ledové vodě.
7. Do pánve vlijte zbylý olej, nechte ho rozehřát a vložte filety pstruha kůží dolů. Opékejte 2 minuty z každé strany.
8. Podávejte s brokolicovým pyré a růžičkami brokolice.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY