Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Pstruh s brokolicovým pyré

Pstruh s brokolicovým pyré

Podle křesťanské tradice je dnem smutku a půstu a také je podle pověr spojen s kouzly a otevírají se země s poklady. Nemělo by se nic půjčovat, protože půjčená věc by mohla být očarovaná. Nesmělo se hýbat se zemí (rýt, kopat, okopávat) ani prát prádlo, protože by bylo namáčené do Kristovy krve. Na tento den by se měl držet půst, ale můžete si připravit skvělou rybu.

Ingredience

2 pstruzi
3 lžíce olivového oleje NP Bio
sůl
pepř
2 snítky čerstvého tymiánu
700 g brokolice
100 g másla
1 čajová lžička jedlé sody
100 g čedaru

Postup přípravy

1. Pstruha řízněte těsně za hlavou podél páteře, dlouhými řezy pokračujte až k ocasu a pak veďte řez přes žebra. Postupně odřízněte celý filet ryby. Kuchyňskou pinzetou ještě vytáhněte drobné kosti.

2. Filety pokapejte lžící oleje, osolte, opepřete, posypte lístky tymiánu a nechte 30 minut marinovat.

3. Omytou brokolici rozeberte na růžičky a stonek nakrájejte na kousky. Odložte 200 g růžiček stranou a zbylých 500 g brokolice restujte 5 minut v kastrůlku na rozehřátém másle.

4. Přidejte jedlou sodu a na mírném plameni restujte 15 minut.

5. Přendejte do mixéru a spolu s nastrouhaným čedarem rozmixujte dohladka.

6. Odložené růžičky brokolice povařte 5 minut ve vroucí vodě a ihned zchlaďte v ledové vodě.

7. Do pánve vlijte zbylý olej, nechte ho rozehřát a vložte filety pstruha kůží dolů. Opékejte 2 minuty z každé strany.

8. Podávejte s brokolicovým pyré a růžičkami brokolice.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
1hodnocení4

Další videorecepty