Pstruh s brokolicovým pyré

Podle křesťanské tradice je dnem smutku a půstu a také je podle pověr spojen s kouzly a otevírají se země s poklady. Nemělo by se nic půjčovat, protože půjčená věc by mohla být očarovaná. Nesmělo se hýbat se zemí (rýt, kopat, okopávat) ani prát prádlo, protože by bylo namáčené do Kristovy krve. Na tento den by se měl držet půst, ale můžete si připravit skvělou rybu.
Velmi snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 3/2021
Velmi snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 3/2021

Ingredience

2 pstruzi
3 lžíce olivového oleje NP Bio
sůl
pepř
2 snítky čerstvého tymiánu
700 g brokolice
100 g másla
1 čajová lžička jedlé sody
100 g čedaru

Postup přípravy

1. Pstruha řízněte těsně za hlavou podél páteře, dlouhými řezy pokračujte až k ocasu a pak veďte řez přes žebra. Postupně odřízněte celý filet ryby. Kuchyňskou pinzetou ještě vytáhněte drobné kosti.

2. Filety pokapejte lžící oleje, osolte, opepřete, posypte lístky tymiánu a nechte 30 minut marinovat.

3. Omytou brokolici rozeberte na růžičky a stonek nakrájejte na kousky. Odložte 200 g růžiček stranou a zbylých 500 g brokolice restujte 5 minut v kastrůlku na rozehřátém másle.

4. Přidejte jedlou sodu a na mírném plameni restujte 15 minut.

5. Přendejte do mixéru a spolu s nastrouhaným čedarem rozmixujte dohladka.

6. Odložené růžičky brokolice povařte 5 minut ve vroucí vodě a ihned zchlaďte v ledové vodě.

7. Do pánve vlijte zbylý olej, nechte ho rozehřát a vložte filety pstruha kůží dolů. Opékejte 2 minuty z každé strany.

8. Podávejte s brokolicovým pyré a růžičkami brokolice.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
1hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky