Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Pstruh s brokolicovým pyré

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Pstruh s brokolicovým pyré

Co budete potřebovat

2 pstruzi
3 lžíce olivového oleje NP Bio
sůl
pepř
2 snítky čerstvého tymiánu
700 g brokolice
100 g másla
1 čajová lžička jedlé sody
100 g čedaru

Jak na to?

1. Pstruha řízněte těsně za hlavou podél páteře, dlouhými řezy pokračujte až k ocasu a pak veďte řez přes žebra. Postupně odřízněte celý filet ryby. Kuchyňskou pinzetou ještě vytáhněte drobné kosti.

2. Filety pokapejte lžící oleje, osolte, opepřete, posypte lístky tymiánu a nechte 30 minut marinovat.

3. Omytou brokolici rozeberte na růžičky a stonek nakrájejte na kousky. Odložte 200 g růžiček stranou a zbylých 500 g brokolice restujte 5 minut v kastrůlku na rozehřátém másle.

4. Přidejte jedlou sodu a na mírném plameni restujte 15 minut.

5. Přendejte do mixéru a spolu s nastrouhaným čedarem rozmixujte dohladka.

6. Odložené růžičky brokolice povařte 5 minut ve vroucí vodě a ihned zchlaďte v ledové vodě.

7. Do pánve vlijte zbylý olej, nechte ho rozehřát a vložte filety pstruha kůží dolů. Opékejte 2 minuty z každé strany.

8. Podávejte s brokolicovým pyré a růžičkami brokolice.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pstruh s brokolicovým pyré

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Velikonoce Bezlepkové Videorecept Magazín 3/2021 Počet porcí: 4
(0)
Podle křesťanské tradice je dnem smutku a půstu a také je podle pověr spojen s kouzly a otevírají se země s poklady. Nemělo by se nic půjčovat, protože půjčená věc by mohla být očarovaná. Nesmělo se hýbat se zemí (rýt, kopat, okopávat) ani prát prádlo, protože by bylo namáčené do Kristovy krve. Na tento den by se měl držet půst, ale můžete si připravit skvělou rybu.

Co budete potřebovat

2 pstruzi
3 lžíce olivového oleje NP Bio
sůl
pepř
2 snítky čerstvého tymiánu
700 g brokolice
100 g másla
1 čajová lžička jedlé sody
100 g čedaru

Jak na to?

1. Pstruha řízněte těsně za hlavou podél páteře, dlouhými řezy pokračujte až k ocasu a pak veďte řez přes žebra. Postupně odřízněte celý filet ryby. Kuchyňskou pinzetou ještě vytáhněte drobné kosti.

2. Filety pokapejte lžící oleje, osolte, opepřete, posypte lístky tymiánu a nechte 30 minut marinovat.

3. Omytou brokolici rozeberte na růžičky a stonek nakrájejte na kousky. Odložte 200 g růžiček stranou a zbylých 500 g brokolice restujte 5 minut v kastrůlku na rozehřátém másle.

4. Přidejte jedlou sodu a na mírném plameni restujte 15 minut.

5. Přendejte do mixéru a spolu s nastrouhaným čedarem rozmixujte dohladka.

6. Odložené růžičky brokolice povařte 5 minut ve vroucí vodě a ihned zchlaďte v ledové vodě.

7. Do pánve vlijte zbylý olej, nechte ho rozehřát a vložte filety pstruha kůží dolů. Opékejte 2 minuty z každé strany.

8. Podávejte s brokolicovým pyré a růžičkami brokolice.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty