Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyProfiterolky s čokoládovou polevou
Albert logoAlbert logo
Profiterolky s čokoládovou polevou

Profiterolky s čokoládovou polevou

Profiterolky jsou vlastně mini větrníky. Typicky bývají plněny šlehačkou, žloutkovým krémem nebo zmrzlinou.
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Oslava
Dezert

Ingredience30 porcí

30 porcí
  • Máslo 50 g
  • Voda 60 ml
  • Mléko plnotučné 60 ml
  • Mouka hladká 85 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Vejce 3 ks
  • Cukr moučkový 80 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 400 ml
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Med 1 plž
  • Maliny 100 g
  • Borůvky 100 g
  • Máta 1 snít.
  • Máslo 50 g
  • Voda 60 ml
  • Mléko plnotučné 60 ml
  • Mouka hladká 85 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Vejce 3 ks
  • Cukr moučkový 80 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 400 ml
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Med 1 plž
  • Maliny 100 g
  • Borůvky 100 g
  • Máta 1 snít.

Příprava

1
Do hrnce vlijte vodu a mléko, přidejte 50 g másla a pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte mouku spolu se solí. Hrnec s mlékem dejte z plotny a stěrkou rychle vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, těsto postupně odpalujte. Až na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva, máte hotovo.
2
Těsto přendejte do robotu a za stálého míchání vmíchejte postupně vejce, až bude krásně elastické a lesklé. Pomocí lžíce vykrajujte jednotlivé kuličky těsta a přendejte je na plech opatřený pečicím papírem. Profiterolky lehce poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty, poté teplotu stáhněte na 170 °C a pečte 30 minut dozlatova. Po upečení je nechte zcela vychladnout na mřížce.
3
Do mísy vlijte 300 ml smetany, přidejte krupicový cukr a zrníčka z vanilkového lusku. Ručním šlehačem vyšlehejte do hustoty šlehačky a pak ji přendejte do cukrářského pytlíku s malým hladkým otvorem. Zespodu každé profiterolky udělejte brčkem dírku do středu kuličky. Přes dírku naplňte kuličky šlehačkou tak, aby byla kulička plná.
4
Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu spolu s medem. V rendlíku přiveďte zbytek smetany k varu a postupně stěrkou vymíchejte čokoládu na hladkou, lesklou polevu. Každou kuličku shora namočte v čokoládové polevě a pokládejte na etažér do tvaru pyramidy. Ozdobte omytým ovocem, lístky máty a posypte zbytkem moučkového cukru. Ať máte sladký život.
1
Do hrnce vlijte vodu a mléko, přidejte 50 g másla a pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte mouku spolu se solí. Hrnec s mlékem dejte z plotny a stěrkou rychle vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, těsto postupně odpalujte. Až na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva, máte hotovo.
2
Těsto přendejte do robotu a za stálého míchání vmíchejte postupně vejce, až bude krásně elastické a lesklé. Pomocí lžíce vykrajujte jednotlivé kuličky těsta a přendejte je na plech opatřený pečicím papírem. Profiterolky lehce poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty, poté teplotu stáhněte na 170 °C a pečte 30 minut dozlatova. Po upečení je nechte zcela vychladnout na mřížce.
3
Do mísy vlijte 300 ml smetany, přidejte krupicový cukr a zrníčka z vanilkového lusku. Ručním šlehačem vyšlehejte do hustoty šlehačky a pak ji přendejte do cukrářského pytlíku s malým hladkým otvorem. Zespodu každé profiterolky udělejte brčkem dírku do středu kuličky. Přes dírku naplňte kuličky šlehačkou tak, aby byla kulička plná.
4
Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu spolu s medem. V rendlíku přiveďte zbytek smetany k varu a postupně stěrkou vymíchejte čokoládu na hladkou, lesklou polevu. Každou kuličku shora namočte v čokoládové polevě a pokládejte na etažér do tvaru pyramidy. Ozdobte omytým ovocem, lístky máty a posypte zbytkem moučkového cukru. Ať máte sladký život.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.