Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPrinceznin hrad s borůvkovou polevou
Albert logoAlbert logo
  • Princeznin hrad s borůvkovou polevou
Princeznin hrad s borůvkovou polevou

Princeznin hrad s borůvkovou polevou

Náročné
Více než 60 minut
0/5
Bio
Vánoce
Dezert

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Vejce BIO 5 ks
  • Máslo BIO 180 g
  • Cukr třtinový BIO 300 g
  • Javorový sirup BIO 150 ml
  • Mouka hladká BIO 200 g
  • Mouka žitná celozrnná BIO 150 g
  • Sůl
  • Kypřící prášek BIO 1,5 člž
  • Mléko plnotučné BIO 100 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Borůvky BIO 100 g
  • Máta 2 snít.
  • Vejce BIO 5 ks
  • Máslo BIO 180 g
  • Cukr třtinový BIO 300 g
  • Javorový sirup BIO 150 ml
  • Mouka hladká BIO 200 g
  • Mouka žitná celozrnná BIO 150 g
  • Sůl
  • Kypřící prášek BIO 1,5 člž
  • Mléko plnotučné BIO 100 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Borůvky BIO 100 g
  • Máta 2 snít.

Příprava

1
Do misek oddělte zvlášť žloutky a bílky ze 4 vajec. Ve větší míse utřete 160 g měkkého másla spolu se žloutky, 150 g třtinového cukru a 150 ml javorového sirupu do pěny. Do druhé mísy prosejte 200 g hladké mouky a 100 g žitné mouky. Přidejte špetku soli a 1 a ½ lžičky prášku do pečiva. Moučnou směs promíchejte vidličkou.
2
Do žloutkovomáslové směsi postupně zašlehávejte ⅓ moučné směsi a 33 ml mléka. Postup opakujte, až smícháte veškeré mléko a moučnou směs. Nakonec vmíchejte do těsta nastrouhanou kůru z omytého bio citronu. V míse vyšlehejte oddělené bílky do sněhu. Ty pak opatrně stěrkou vmíchejte do hotového těsta.
3
Formu na hrad vymažte 20 g másla a vysypte 50 g zbylé žitné mouky. Hrad pečte v předehřáté troubě na 180 °C 45 minut dozlatova. Do rendlíku nasypte 30 g borůvek, přilijte 1 lžíci vody a přiveďte k varu. Borůvky nechte pomalu vařit, až se zcela rozvaří. Následně je nechte vychladnout a rozmixujte dohladka. Z vejce oddělte bílek, ten prošlehejte s 150 g třtinového cukru rozemletého na moučku. Vznikne bílková hladká a lesklá poleva. Z ní ⅓ přendejte do druhé misky a obarvěte borůvkovým rozvarem.
4
Obě polevy naplňte do cukrářských pytlíků a dozdobte jimi upečený hrad. Nakonec hrad dozdobte zbylými čerstvými borůvkami a lístky ze 2 snítek máty. Zamrzlý vánoční hrad už se nese na stůl!
1
Do misek oddělte zvlášť žloutky a bílky ze 4 vajec. Ve větší míse utřete 160 g měkkého másla spolu se žloutky, 150 g třtinového cukru a 150 ml javorového sirupu do pěny. Do druhé mísy prosejte 200 g hladké mouky a 100 g žitné mouky. Přidejte špetku soli a 1 a ½ lžičky prášku do pečiva. Moučnou směs promíchejte vidličkou.
2
Do žloutkovomáslové směsi postupně zašlehávejte ⅓ moučné směsi a 33 ml mléka. Postup opakujte, až smícháte veškeré mléko a moučnou směs. Nakonec vmíchejte do těsta nastrouhanou kůru z omytého bio citronu. V míse vyšlehejte oddělené bílky do sněhu. Ty pak opatrně stěrkou vmíchejte do hotového těsta.
3
Formu na hrad vymažte 20 g másla a vysypte 50 g zbylé žitné mouky. Hrad pečte v předehřáté troubě na 180 °C 45 minut dozlatova. Do rendlíku nasypte 30 g borůvek, přilijte 1 lžíci vody a přiveďte k varu. Borůvky nechte pomalu vařit, až se zcela rozvaří. Následně je nechte vychladnout a rozmixujte dohladka. Z vejce oddělte bílek, ten prošlehejte s 150 g třtinového cukru rozemletého na moučku. Vznikne bílková hladká a lesklá poleva. Z ní ⅓ přendejte do druhé misky a obarvěte borůvkovým rozvarem.
4
Obě polevy naplňte do cukrářských pytlíků a dozdobte jimi upečený hrad. Nakonec hrad dozdobte zbylými čerstvými borůvkami a lístky ze 2 snítek máty. Zamrzlý vánoční hrad už se nese na stůl!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.