×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Prezidentská bábovka

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Prezidentská bábovka

Co budete potřebovat

100 g másla, změklého + na vymazání formy
200 g třtinového cukru
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
300 ml smetany
80 g vlašských ořechů, nasekaných
60 g čokolády, nasekané
300 g polohrubé mouky
½ sáčku prášku do pečiva
80 g krupicového cukru
hrubá mouka na vysypání formy

Jak na to?

Máslo třete 8–10 minut se třtinovým cukrem a žloutky do světlé a nadýchané pěny. Poté přidejte smetanu. Opatrně promíchejte, vsypte ořechy s čokoládou a poté i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Míchejte tak, aby čokoláda zůstala v celku a příliš neobarvila těsto. Bílky ušlehejte dotuha, vmíchejte krupicový cukr, a až se dokonale spojí v lesklou hmotu, opatrně je přidejte ke žloutkové směsi. Přelijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy a při 180 °C pečte 55 minut až 1 hodinu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Prezidentská bábovka

Dezert Snadné Česká Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (38)

Co budete potřebovat

100 g másla, změklého + na vymazání formy
200 g třtinového cukru
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
300 ml smetany
80 g vlašských ořechů, nasekaných
60 g čokolády, nasekané
300 g polohrubé mouky
½ sáčku prášku do pečiva
80 g krupicového cukru
hrubá mouka na vysypání formy

Jak na to?

Máslo třete 8–10 minut se třtinovým cukrem a žloutky do světlé a nadýchané pěny. Poté přidejte smetanu. Opatrně promíchejte, vsypte ořechy s čokoládou a poté i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Míchejte tak, aby čokoláda zůstala v celku a příliš neobarvila těsto. Bílky ušlehejte dotuha, vmíchejte krupicový cukr, a až se dokonale spojí v lesklou hmotu, opatrně je přidejte ke žloutkové směsi. Přelijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy a při 180 °C pečte 55 minut až 1 hodinu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty