×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Preclíkový koláč

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Preclíkový koláč

Co budete potřebovat

120 g zázvorových sušenek
120 g slaných preclíků + 16 kusů navíc na ozdobení
180 g másla
375 g tmavé čokolády
310 ml smetany ke šlehání
2 lžíce likéru
75 g 70% čokolády

Jak na to?

Sušenky a preclíky nalámejte do mísy robotu a rozdrťte je do podoby jemné strouhanky. Robot nechte puštěný a přilévejte máslo. V robotu a pak také ručně prohněťte do kompaktní hmoty. Tu natlačte do lehce vymazané formy o rozměrech 36 x 13 cm a výšce 2,5 cm, tak abyste pokryli dno i boky. Dejte na hodinu chladit do lednice. Tmavou čokoládu, smetanu a likér dejte do rendlíku a na slabém ohni za stálého míchání zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí dohladka. Dejte na 10 minut stranou. Pak čokoládu nalijte na dno koláče a dejte na
2–3 hodiny chladit. Pomocí vidličky namáčejte zbylých 16 preclíků v rozpuštěné 70% čokoládě a ozdobte jimi koláč podle obrázku. Dejte na 40 minut chladit do lednice a pak podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Preclíkový koláč

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 5 (6)

Co budete potřebovat

120 g zázvorových sušenek
120 g slaných preclíků + 16 kusů navíc na ozdobení
180 g másla
375 g tmavé čokolády
310 ml smetany ke šlehání
2 lžíce likéru
75 g 70% čokolády

Jak na to?

Sušenky a preclíky nalámejte do mísy robotu a rozdrťte je do podoby jemné strouhanky. Robot nechte puštěný a přilévejte máslo. V robotu a pak také ručně prohněťte do kompaktní hmoty. Tu natlačte do lehce vymazané formy o rozměrech 36 x 13 cm a výšce 2,5 cm, tak abyste pokryli dno i boky. Dejte na hodinu chladit do lednice. Tmavou čokoládu, smetanu a likér dejte do rendlíku a na slabém ohni za stálého míchání zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí dohladka. Dejte na 10 minut stranou. Pak čokoládu nalijte na dno koláče a dejte na
2–3 hodiny chladit. Pomocí vidličky namáčejte zbylých 16 preclíků v rozpuštěné 70% čokoládě a ozdobte jimi koláč podle obrázku. Dejte na 40 minut chladit do lednice a pak podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty