×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Preclíkový koláč

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Preclíkový koláč

Co budete potřebovat

120 g zázvorových sušenek
120 g slaných preclíků + 16 kusů navíc na ozdobení
180 g másla
375 g tmavé čokolády
310 ml smetany ke šlehání
2 lžíce likéru
75 g 70% čokolády

Jak na to?

Sušenky a preclíky nalámejte do mísy robotu a rozdrťte je do podoby jemné strouhanky. Robot nechte puštěný a přilévejte máslo. V robotu a pak také ručně prohněťte do kompaktní hmoty. Tu natlačte do lehce vymazané formy o rozměrech 36 x 13 cm a výšce 2,5 cm, tak abyste pokryli dno i boky. Dejte na hodinu chladit do lednice. Tmavou čokoládu, smetanu a likér dejte do rendlíku a na slabém ohni za stálého míchání zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí dohladka. Dejte na 10 minut stranou. Pak čokoládu nalijte na dno koláče a dejte na
2–3 hodiny chladit. Pomocí vidličky namáčejte zbylých 16 preclíků v rozpuštěné 70% čokoládě a ozdobte jimi koláč podle obrázku. Dejte na 40 minut chladit do lednice a pak podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Preclíkový koláč

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 5 (6)

Co budete potřebovat

120 g zázvorových sušenek
120 g slaných preclíků + 16 kusů navíc na ozdobení
180 g másla
375 g tmavé čokolády
310 ml smetany ke šlehání
2 lžíce likéru
75 g 70% čokolády

Jak na to?

Sušenky a preclíky nalámejte do mísy robotu a rozdrťte je do podoby jemné strouhanky. Robot nechte puštěný a přilévejte máslo. V robotu a pak také ručně prohněťte do kompaktní hmoty. Tu natlačte do lehce vymazané formy o rozměrech 36 x 13 cm a výšce 2,5 cm, tak abyste pokryli dno i boky. Dejte na hodinu chladit do lednice. Tmavou čokoládu, smetanu a likér dejte do rendlíku a na slabém ohni za stálého míchání zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí dohladka. Dejte na 10 minut stranou. Pak čokoládu nalijte na dno koláče a dejte na
2–3 hodiny chladit. Pomocí vidličky namáčejte zbylých 16 preclíků v rozpuštěné 70% čokoládě a ozdobte jimi koláč podle obrázku. Dejte na 40 minut chladit do lednice a pak podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat