Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pravá boloňská omáčka s čerstvými tagliatelle

Další recepty a články

Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara...
Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara jednoduše a...
Těstoviny s brokolicí a...
Těstoviny s...
Těstoviny s brokolicí a...
Těstoviny s brokolicí a...
Dětské tagliatelle s rajčaty a...
Dětské tagliatelle s...
Dětské tagliatelle s rajčaty a...
Dětské tagliatelle s rajčaty a...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...

Pravá boloňská omáčka s čerstvými tagliatelle

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
1 cibule
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
3 stroužky česneku
1 lžíce oregana
600 g mletého hovězího
400 g mletého vepřového
200 ml červeného vína (Svatovavřinecké)
1 l vody
2 lžíce rajčatového protlaku
200 ml mléka
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
sůl, pepř
400 g čerstvých chlazených tagliatelle (tagliatelle all’uovo)
40 g pecorina

Jak na to?

1. Na pánvi s rozehřátým olivovým olejem restujte 5 minut zeleninu nakrájenou na kostičky. Zasypte oreganem a přidejte hovězí a vepřové maso. Promíchejte, aby se maso dobře promísilo se zeleninou. Podlijte červeným vínem a počkejte do odpaření alkoholu.

2. Ve vlažné vodě metličkou rozšlehejte rajčatový protlak a vlijte jej do masové směsi. Promíchejte a vařte na mírném ohni 3 hodiny.

3. Na posledních 20 minut přilijte mléko, dochuťte solí a pepřem.

4. Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Podávejte s boloňskou omáčkou a najemno strouhaným pecorinem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pravá boloňská omáčka s čerstvými tagliatelle

Hlavní chod Snadné Italská Těstoviny Magazín 10/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
1 cibule
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
3 stroužky česneku
1 lžíce oregana
600 g mletého hovězího
400 g mletého vepřového
200 ml červeného vína (Svatovavřinecké)
1 l vody
2 lžíce rajčatového protlaku
200 ml mléka
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
sůl, pepř
400 g čerstvých chlazených tagliatelle (tagliatelle all’uovo)
40 g pecorina

Jak na to?

1. Na pánvi s rozehřátým olivovým olejem restujte 5 minut zeleninu nakrájenou na kostičky. Zasypte oreganem a přidejte hovězí a vepřové maso. Promíchejte, aby se maso dobře promísilo se zeleninou. Podlijte červeným vínem a počkejte do odpaření alkoholu.

2. Ve vlažné vodě metličkou rozšlehejte rajčatový protlak a vlijte jej do masové směsi. Promíchejte a vařte na mírném ohni 3 hodiny.

3. Na posledních 20 minut přilijte mléko, dochuťte solí a pepřem.

4. Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Podávejte s boloňskou omáčkou a najemno strouhaným pecorinem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara jednoduše a...
Těstoviny s brokolicí a...
Těstoviny s brokolicí a...
Těstoviny s brokolicí a...
Těstoviny s brokolicí a...
Dětské tagliatelle s rajčaty a...
Dětské tagliatelle s rajčaty a...
Dětské tagliatelle s rajčaty a...
Dětské tagliatelle s rajčaty a...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...

Inspirujte se podobnými recepty