Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Portobello burger se špenátovým pestem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Portobello burger se špenátovým pestem

Co budete potřebovat

8 žampionů portobello
200 ml worcesterské omáčky
50 ml balsamika
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl, pepř
4 hamburgerové housky Albert
4 plátky uzeného sýra
4 lžíce špenátového pesta, viz recept na špenátové pesto
4 hrsti baby špenátu
4 lžíce naložené červené cibule, viz recept na naloženou cibuli

Jak na to?

1. Portobella spařte 2 minuty v horké vodě. Pomocí děrované naběračky je vyjměte a nechte vychladnout.

2. Smíchejte ve větší ploché misce worcesterskou omáčku s balsamikem, přidejte rozmarýn, osolte a opepřete. Houby naložte do připravené marinády a ponechte v lednici alespoň 12 hodin.

3. Naložené žampiony nařízněte do půlky od středu směrem k okraji, osolte, opepřete a opečte na grilu asi 2 minuty z každé strany. Poté je po dvou spojte v místě řezu, vložte na ně plátek sýra a nechte zakryté ještě minutu zapéct.

4. Rozpůlené housky rozpečte z vnitřní strany na grilu, asi 30 vteřin.

5. Obě vnitřní poloviny namažte špenátovým pestem, na spodní část položte čerstvý špenát, na něj zapečená portobella a nakonec několik koleček naložené cibule. Přiklopte vrchní částí housky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Portobello burger se špenátovým pestem

Hlavní chod Snadné Grilování Vegetariánské Magazín 6/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

8 žampionů portobello
200 ml worcesterské omáčky
50 ml balsamika
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl, pepř
4 hamburgerové housky Albert
4 plátky uzeného sýra
4 lžíce špenátového pesta, viz recept na špenátové pesto
4 hrsti baby špenátu
4 lžíce naložené červené cibule, viz recept na naloženou cibuli

Jak na to?

1. Portobella spařte 2 minuty v horké vodě. Pomocí děrované naběračky je vyjměte a nechte vychladnout.

2. Smíchejte ve větší ploché misce worcesterskou omáčku s balsamikem, přidejte rozmarýn, osolte a opepřete. Houby naložte do připravené marinády a ponechte v lednici alespoň 12 hodin.

3. Naložené žampiony nařízněte do půlky od středu směrem k okraji, osolte, opepřete a opečte na grilu asi 2 minuty z každé strany. Poté je po dvou spojte v místě řezu, vložte na ně plátek sýra a nechte zakryté ještě minutu zapéct.

4. Rozpůlené housky rozpečte z vnitřní strany na grilu, asi 30 vteřin.

5. Obě vnitřní poloviny namažte špenátovým pestem, na spodní část položte čerstvý špenát, na něj zapečená portobella a nakonec několik koleček naložené cibule. Přiklopte vrchní částí housky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty