×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pomerančovo-rozmarýnová marináda

Další recepty a články

Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Nejlepší cibulový dip
Nejlepší cibulový...
Nejlepší cibulový dip
Nejlepší cibulový dip
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka

Pomerančovo-rozmarýnová marináda

Co budete potřebovat

180 ml pomerančového džusu
80 ml pomerančové marmelády
60 ml javorového sirupu
2 lžičky Dijonské hořčice
2 lžičky rozmarýnových lístků

Jak na to?

V hrnci smíchejte 180 ml pomerančového džusu, 80 ml pomerančové marmelády, 60 ml javorového sirupu, 2 lžičky Dijonské hořčice a 2 lžičky sekaných rozmarýnových lístků. Zahřívejte 2 minuty na slabém plameni. Pak jej zvyšte na střední a nechte probublávat asi 15 minut, aby marináda zhoustla.
Tip - Hodí se na jehněčí, kuřecí a kachní maso.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomerančovo-rozmarýnová marináda

Příloha Velmi snadné Česká Dipy, zálivky a marinády Grilování Magazín 5/2014
(0)

Co budete potřebovat

180 ml pomerančového džusu
80 ml pomerančové marmelády
60 ml javorového sirupu
2 lžičky Dijonské hořčice
2 lžičky rozmarýnových lístků

Jak na to?

V hrnci smíchejte 180 ml pomerančového džusu, 80 ml pomerančové marmelády, 60 ml javorového sirupu, 2 lžičky Dijonské hořčice a 2 lžičky sekaných rozmarýnových lístků. Zahřívejte 2 minuty na slabém plameni. Pak jej zvyšte na střední a nechte probublávat asi 15 minut, aby marináda zhoustla.
Tip - Hodí se na jehněčí, kuřecí a kachní maso.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Nejlepší cibulový dip
Nejlepší cibulový dip
Nejlepší cibulový dip
Nejlepší cibulový dip
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat