×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Pomerančovo-rozmarýnová marináda

Co budete potřebovat

180 ml pomerančového džusu
80 ml pomerančové marmelády
60 ml javorového sirupu
2 lžičky Dijonské hořčice
2 lžičky rozmarýnových lístků

Jak na to?

V hrnci smíchejte 180 ml pomerančového džusu, 80 ml pomerančové marmelády, 60 ml javorového sirupu, 2 lžičky Dijonské hořčice a 2 lžičky sekaných rozmarýnových lístků. Zahřívejte 2 minuty na slabém plameni. Pak jej zvyšte na střední a nechte probublávat asi 15 minut, aby marináda zhoustla.
Tip - Hodí se na jehněčí, kuřecí a kachní maso.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomerančovo-rozmarýnová marináda

Příloha Velmi snadné Česká Dipy, zálivky a marinády Grilování Magazín 5/2014
(0)

Co budete potřebovat

180 ml pomerančového džusu
80 ml pomerančové marmelády
60 ml javorového sirupu
2 lžičky Dijonské hořčice
2 lžičky rozmarýnových lístků

Jak na to?

V hrnci smíchejte 180 ml pomerančového džusu, 80 ml pomerančové marmelády, 60 ml javorového sirupu, 2 lžičky Dijonské hořčice a 2 lžičky sekaných rozmarýnových lístků. Zahřívejte 2 minuty na slabém plameni. Pak jej zvyšte na střední a nechte probublávat asi 15 minut, aby marináda zhoustla.
Tip - Hodí se na jehněčí, kuřecí a kachní maso.
Tip - Dipy udělejte den předem a v chladu nechte rozležet. Ozdobené bylinkami jsou dipy nejlepší. Navíc ovoněné. Hostům nabídněte vždy více dipů, ať má každý na výběr. Ve sklenici s víčkem vydrží glazury a marinády, uložené v lednici, až dva týdny. Marinády a glazury se při vaření snadno připálí, stále je proto promíchávejte a nevařte příliš. Zdá-li se vám po čase marináda nebo glazura příliš tuhá, zahřejte ji v mikrovlnce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY