Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPomerančové makronky
Albert logoAlbert logo
  • Pomerančové makronky

Pomerančové makronky

Pomerančové makronky
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
24 porcí
  • Cukr krupicový 250 g
  • Vaječný bílek 3 ks
  • Cukr moučkový 200 g
  • Mandle 110 g
  • Pomeranč 1 ks
  • Kakao holandské 25 g
  • Voda 200 ml
  • Grand Marnier 1 plž
  • Cukr krupicový 250 g
  • Vaječný bílek 3 ks
  • Cukr moučkový 200 g
  • Mandle 110 g
  • Pomeranč 1 ks
  • Kakao holandské 25 g
  • Voda 200 ml
  • Grand Marnier 1 plž

Příprava

1
Bílky a 50 g krupicového cukru vyšlehejte do tuhého sněhu. Vsypejte moučkový cukr, mleté mandle, kakao a lehce promíchejte. Vzniklé těstíčko dejte do cukrářského sáčku a pomocí něj na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kolečka. Nechte je hodinu odležet a pak pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10–12 minut. Vyndejte z trouby, nechte zchladnout, pak odlepte od papíru.
2
Pomeranč nakrájejte na tenká kolečka, dejte do mísy, přisypte 200 g cukru, vmíchejte vodu a nechte nejlépe přes noc v lednici. Přendejte do rendlíku a za stálého míchání pomalu vařte asi hodinu. Před koncem přidejte likér, vychlaďte a marmeládu promíchejte vidličkou, kousky pomeranče rozmačkejte.
3
Vychladlou marmeládou spojujte makronky po dvou k sobě.
1
Bílky a 50 g krupicového cukru vyšlehejte do tuhého sněhu. Vsypejte moučkový cukr, mleté mandle, kakao a lehce promíchejte. Vzniklé těstíčko dejte do cukrářského sáčku a pomocí něj na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte kolečka. Nechte je hodinu odležet a pak pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10–12 minut. Vyndejte z trouby, nechte zchladnout, pak odlepte od papíru.
2
Pomeranč nakrájejte na tenká kolečka, dejte do mísy, přisypte 200 g cukru, vmíchejte vodu a nechte nejlépe přes noc v lednici. Přendejte do rendlíku a za stálého míchání pomalu vařte asi hodinu. Před koncem přidejte likér, vychlaďte a marmeládu promíchejte vidličkou, kousky pomeranče rozmačkejte.
3
Vychladlou marmeládou spojujte makronky po dvou k sobě.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    Makronky udělejte klidně i čtrnáct dní dopředu – potřebují čas na odležení.
  • Sladká inspirace
    Pokud máte chuť na něco sladkého a osvěžujícího, vyzkoušejte pařížské makronky s bílkovou polevou, upečené z mandlové mouky. A pokud máte rádi oříšky, určitě si pochutnáte na praliné z oříšků.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 5 dní

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 5 dní

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 5 dní

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 5 dní

Od 29.01.2025 do 11.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.