Pomalu pečený bůček na česneku
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Marmeládu, víno a vývar dejte do hrnce a posaďte na velký plamen. Za stálého míchání zahřívejte, aby se marmeláda rozpustila. Přiveďte k varu. Plamen snižte na střední a nechte probublávat 15 minut, aby vše zhoustlo. Pak glazé odložte.
2. Troubu předehřejte na 160 °C. Do horní strany bůčku nebo kůže udělejte dlouhé zářezy jeden vedle druhého, maso ze všech stran osolte a posaďte do pekáčku kůží dolů a pečte dvě hodiny.
3. Z jablek přes stopku vykrojte jádřince a místo nich zasaďte vždy polovinu skořicového svitku. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C, bůček otočte kůží nahoru, do pekáče přidejte jablka i česnek a pečte dalších 20–25 minut.
4. Bůček podávejte společně s glazé.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pomalu pečený bůček na česneku
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Marmeládu, víno a vývar dejte do hrnce a posaďte na velký plamen. Za stálého míchání zahřívejte, aby se marmeláda rozpustila. Přiveďte k varu. Plamen snižte na střední a nechte probublávat 15 minut, aby vše zhoustlo. Pak glazé odložte.
2. Troubu předehřejte na 160 °C. Do horní strany bůčku nebo kůže udělejte dlouhé zářezy jeden vedle druhého, maso ze všech stran osolte a posaďte do pekáčku kůží dolů a pečte dvě hodiny.
3. Z jablek přes stopku vykrojte jádřince a místo nich zasaďte vždy polovinu skořicového svitku. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C, bůček otočte kůží nahoru, do pekáče přidejte jablka i česnek a pečte dalších 20–25 minut.
4. Bůček podávejte společně s glazé.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio