×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pomalu pečený bůček na česneku

Další recepty a články

Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí...
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená...
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová...
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna

Pomalu pečený bůček na česneku

Co budete potřebovat

2–2,5 kg vepřového bůčku (nejlépe s kostí a ideálně i s kůží)
20 g hrubé mořské soli
8 krásných malých červených jablíček
4 kousky celé skořice, přepůlené
2 palice česneku, stroužky oddělené
Na rybízové glazé:
340 g rybízové marmelády
250 ml sladkého růžového vína
250 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

1. Marmeládu, víno a vývar dejte do hrnce a posaďte na velký plamen. Za stálého míchání zahřívejte, aby se marmeláda rozpustila. Přiveďte k varu. Plamen snižte na střední a nechte probublávat 15 minut, aby vše zhoustlo. Pak glazé odložte.
2. Troubu předehřejte na 160 °C. Do horní strany bůčku nebo kůže udělejte dlouhé zářezy jeden vedle druhého, maso ze všech stran osolte a posaďte do pekáčku kůží dolů a pečte dvě hodiny.
3. Z jablek přes stopku vykrojte jádřince a místo nich zasaďte vždy polovinu skořicového svitku. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C, bůček otočte kůží nahoru, do pekáče přidejte jablka i česnek a pečte dalších 20–25 minut.
4. Bůček podávejte společně s glazé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečený bůček na česneku

Hlavní chod Náročné Česká Pečení Pomalé vaření Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

2–2,5 kg vepřového bůčku (nejlépe s kostí a ideálně i s kůží)
20 g hrubé mořské soli
8 krásných malých červených jablíček
4 kousky celé skořice, přepůlené
2 palice česneku, stroužky oddělené
Na rybízové glazé:
340 g rybízové marmelády
250 ml sladkého růžového vína
250 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

1. Marmeládu, víno a vývar dejte do hrnce a posaďte na velký plamen. Za stálého míchání zahřívejte, aby se marmeláda rozpustila. Přiveďte k varu. Plamen snižte na střední a nechte probublávat 15 minut, aby vše zhoustlo. Pak glazé odložte.
2. Troubu předehřejte na 160 °C. Do horní strany bůčku nebo kůže udělejte dlouhé zářezy jeden vedle druhého, maso ze všech stran osolte a posaďte do pekáčku kůží dolů a pečte dvě hodiny.
3. Z jablek přes stopku vykrojte jádřince a místo nich zasaďte vždy polovinu skořicového svitku. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C, bůček otočte kůží nahoru, do pekáče přidejte jablka i česnek a pečte dalších 20–25 minut.
4. Bůček podávejte společně s glazé.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečené kuřecí paličky
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Pomalu pečená krkovička
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat