×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka z červené řepy s karamelizovanou cibulkou

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Polévka z červené řepy s karamelizovanou cibulkou

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule, nakrájená
na kolečka
2 červené řepy, oloupané
a nakrájené na kostičky
1 litr kuřecího vývaru
75–100 g strouhaného parmazánu
sůl a pepř
Na ozdobu
zakysaná smetana
plátky mandlí, opečené nasucho
v pánvi
hrst bazalkových lístků

Jak na to?

Olej a máslo dejte do kastrolu se silným dnem, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte zezlátnout. Přidejte řepu a asi 5 minut ji opékejte. Potom zeleninu zalijte vývarem, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte oheň, přiklopte a vařte asi 30 minut, až bude řepa měkká. Během varu odebírejte případnou pěnu.
Polévku rozmixujte a zamíchejte do ní parmazán. Nechte ho rozpustit; podle chuti můžete polévku naředit trochou horké vody. Osolte, opepřete a podávejte s kopečkem zakysané smetany, opraženými mandlemi a bazalkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z červené řepy s karamelizovanou cibulkou

Polévka Snadné Vaření Bazalka Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 5 (10)

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule, nakrájená
na kolečka
2 červené řepy, oloupané
a nakrájené na kostičky
1 litr kuřecího vývaru
75–100 g strouhaného parmazánu
sůl a pepř
Na ozdobu
zakysaná smetana
plátky mandlí, opečené nasucho
v pánvi
hrst bazalkových lístků

Jak na to?

Olej a máslo dejte do kastrolu se silným dnem, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte zezlátnout. Přidejte řepu a asi 5 minut ji opékejte. Potom zeleninu zalijte vývarem, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte oheň, přiklopte a vařte asi 30 minut, až bude řepa měkká. Během varu odebírejte případnou pěnu.
Polévku rozmixujte a zamíchejte do ní parmazán. Nechte ho rozpustit; podle chuti můžete polévku naředit trochou horké vody. Osolte, opepřete a podávejte s kopečkem zakysané smetany, opraženými mandlemi a bazalkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Špagety s pestem a tuňákovými...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Medové těstoviny s čerstvými...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...

Inspirujte se podobnými recepty