×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Polévka z červené řepy s karamelizovanou cibulkou

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Polévka z červené řepy s karamelizovanou cibulkou

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule, nakrájená
na kolečka
2 červené řepy, oloupané
a nakrájené na kostičky
1 litr kuřecího vývaru
75–100 g strouhaného parmazánu
sůl a pepř
Na ozdobu
zakysaná smetana
plátky mandlí, opečené nasucho
v pánvi
hrst bazalkových lístků

Jak na to?

Olej a máslo dejte do kastrolu se silným dnem, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte zezlátnout. Přidejte řepu a asi 5 minut ji opékejte. Potom zeleninu zalijte vývarem, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte oheň, přiklopte a vařte asi 30 minut, až bude řepa měkká. Během varu odebírejte případnou pěnu.
Polévku rozmixujte a zamíchejte do ní parmazán. Nechte ho rozpustit; podle chuti můžete polévku naředit trochou horké vody. Osolte, opepřete a podávejte s kopečkem zakysané smetany, opraženými mandlemi a bazalkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z červené řepy s karamelizovanou cibulkou

Polévka Snadné Vaření Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 5 (9)

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule, nakrájená
na kolečka
2 červené řepy, oloupané
a nakrájené na kostičky
1 litr kuřecího vývaru
75–100 g strouhaného parmazánu
sůl a pepř
Na ozdobu
zakysaná smetana
plátky mandlí, opečené nasucho
v pánvi
hrst bazalkových lístků

Jak na to?

Olej a máslo dejte do kastrolu se silným dnem, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte zezlátnout. Přidejte řepu a asi 5 minut ji opékejte. Potom zeleninu zalijte vývarem, osolte a přiveďte k varu. Stáhněte oheň, přiklopte a vařte asi 30 minut, až bude řepa měkká. Během varu odebírejte případnou pěnu.
Polévku rozmixujte a zamíchejte do ní parmazán. Nechte ho rozpustit; podle chuti můžete polévku naředit trochou horké vody. Osolte, opepřete a podávejte s kopečkem zakysané smetany, opraženými mandlemi a bazalkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Inspirujte se podobnými recepty