
Polévka z červené řepy
Ingredience
4 | středně velké červené řepy (velikosti citronu) ABio |
2 | lžičky olivového oleje |
1 | středně velká cibule, nasekaná najemno |
2 | velké mrkve ABio, oloupané, nastrouhané na hrubém struhadle |
3 | stonky řapíkatého celeru, na kolečka |
500 g | brambor AQ, oloupaných a nakrájených na kousky |
1 | malý svazek bylinek (rozmarýn, tymián, hladkolistá petrželka) |
1 | litr kuřecího vývaru |
sůl, pepř | |
2 | lžíce zakysané smetany AQ |
pažitka na ozdobu |
Postup přípravy
Červené řepy oloupejte a nasekejte na středně velké kousky. Olej rozpalte v hrnci na polévku, přidejte cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání opékejte, dokud cibule nezměkne. Přidejte červenou řepu, brambory a bylinky svázané kuchyňským provázkem, zalijte vývarem a 250 ml studené vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené hodinu vařte, aby řepa změkla. Pak nechte mírně zchladnout a vyndejte svazek bylin. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte se zakysanou smetanou a posypanou nahrubo nasekanou čerstvou pažitkou.
Pomohl vám recept?
237hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod