×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka z červené řepy

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Polévka z červené řepy

Co budete potřebovat

4 středně velké červené řepy (velikosti citronu) ABio
2 lžičky olivového oleje
1 středně velká cibule, nasekaná najemno
2 velké mrkve ABio, oloupané, nastrouhané na hrubém struhadle
3 stonky řapíkatého celeru, na kolečka
500 g brambor AQ, oloupaných a nakrájených na kousky
1 malý svazek bylinek (rozmarýn, tymián, hladkolistá petrželka)
1 litr kuřecího vývaru
sůl, pepř
2 lžíce zakysané smetany AQ
pažitka na ozdobu

Jak na to?

Červené řepy oloupejte a nasekejte na středně velké kousky. Olej rozpalte v hrnci na polévku, přidejte cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání opékejte, dokud cibule nezměkne. Přidejte červenou řepu, brambory a bylinky svázané kuchyňským provázkem, zalijte vývarem a 250 ml studené vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené hodinu vařte, aby řepa změkla. Pak nechte mírně zchladnout a vyndejte svazek bylin. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte se zakysanou smetanou a posypanou nahrubo nasekanou čerstvou pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z červené řepy

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Červená řepa , Farmářské recepty , Rozmarýn , Tymián , Pažitka , Petržel kadeřavá Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (170)

Co budete potřebovat

4 středně velké červené řepy (velikosti citronu) ABio
2 lžičky olivového oleje
1 středně velká cibule, nasekaná najemno
2 velké mrkve ABio, oloupané, nastrouhané na hrubém struhadle
3 stonky řapíkatého celeru, na kolečka
500 g brambor AQ, oloupaných a nakrájených na kousky
1 malý svazek bylinek (rozmarýn, tymián, hladkolistá petrželka)
1 litr kuřecího vývaru
sůl, pepř
2 lžíce zakysané smetany AQ
pažitka na ozdobu

Jak na to?

Červené řepy oloupejte a nasekejte na středně velké kousky. Olej rozpalte v hrnci na polévku, přidejte cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání opékejte, dokud cibule nezměkne. Přidejte červenou řepu, brambory a bylinky svázané kuchyňským provázkem, zalijte vývarem a 250 ml studené vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené hodinu vařte, aby řepa změkla. Pak nechte mírně zchladnout a vyndejte svazek bylin. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte se zakysanou smetanou a posypanou nahrubo nasekanou čerstvou pažitkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty