×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Polévka z červené řepy
nad 60 minut , Polévka , Velmi snadné , Česká , Vaření ,

Polévka z červené řepy

Co budu potřebovat

4 středně velké červené řepy (velikosti citronu) ABio
2 lžičky olivového oleje
1 středně velká cibule, nasekaná najemno
2 velké mrkve ABio, oloupané, nastrouhané na hrubém struhadle
3 stonky řapíkatého celeru, na kolečka
500 g brambor AQ, oloupaných a nakrájených na kousky
1 malý svazek bylinek (rozmarýn, tymián, hladkolistá petrželka)
1 litr kuřecího vývaru
sůl, pepř
2 lžíce zakysané smetany AQ
pažitka na ozdobu

Jak na to?

Červené řepy oloupejte a nasekejte na středně velké kousky. Olej rozpalte v hrnci na polévku, přidejte cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání opékejte, dokud cibule nezměkne. Přidejte červenou řepu, brambory a bylinky svázané kuchyňským provázkem, zalijte vývarem a 250 ml studené vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené hodinu vařte, aby řepa změkla. Pak nechte mírně zchladnout a vyndejte svazek bylin. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte se zakysanou smetanou a posypanou nahrubo nasekanou čerstvou pažitkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Salát z červené řepy

    Saláty 15 minut
  • Carpaccio z červené řepy

    Chuťovky 60 minut
  • Pečené řepy s bazalkou a mozzarellou

    Předkrm nad 60 minut