×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka z červené řepy

Další recepty a články

Salát z červené řepy
Salát z červené řepy
Salát z červené řepy
Salát z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Čokoládový dort s červenou...
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s červenou...
Čokoládový dort s červenou...

Polévka z červené řepy

Co budete potřebovat

4 středně velké červené řepy (velikosti citronu) ABio
2 lžičky olivového oleje
1 středně velká cibule, nasekaná najemno
2 velké mrkve ABio, oloupané, nastrouhané na hrubém struhadle
3 stonky řapíkatého celeru, na kolečka
500 g brambor AQ, oloupaných a nakrájených na kousky
1 malý svazek bylinek (rozmarýn, tymián, hladkolistá petrželka)
1 litr kuřecího vývaru
sůl, pepř
2 lžíce zakysané smetany AQ
pažitka na ozdobu

Jak na to?

Červené řepy oloupejte a nasekejte na středně velké kousky. Olej rozpalte v hrnci na polévku, přidejte cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání opékejte, dokud cibule nezměkne. Přidejte červenou řepu, brambory a bylinky svázané kuchyňským provázkem, zalijte vývarem a 250 ml studené vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené hodinu vařte, aby řepa změkla. Pak nechte mírně zchladnout a vyndejte svazek bylin. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte se zakysanou smetanou a posypanou nahrubo nasekanou čerstvou pažitkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z červené řepy

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Červená řepa , Farmářské recepty Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (165)

Co budete potřebovat

4 středně velké červené řepy (velikosti citronu) ABio
2 lžičky olivového oleje
1 středně velká cibule, nasekaná najemno
2 velké mrkve ABio, oloupané, nastrouhané na hrubém struhadle
3 stonky řapíkatého celeru, na kolečka
500 g brambor AQ, oloupaných a nakrájených na kousky
1 malý svazek bylinek (rozmarýn, tymián, hladkolistá petrželka)
1 litr kuřecího vývaru
sůl, pepř
2 lžíce zakysané smetany AQ
pažitka na ozdobu

Jak na to?

Červené řepy oloupejte a nasekejte na středně velké kousky. Olej rozpalte v hrnci na polévku, přidejte cibuli, mrkev a celer a za stálého míchání opékejte, dokud cibule nezměkne. Přidejte červenou řepu, brambory a bylinky svázané kuchyňským provázkem, zalijte vývarem a 250 ml studené vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené hodinu vařte, aby řepa změkla. Pak nechte mírně zchladnout a vyndejte svazek bylin. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte se zakysanou smetanou a posypanou nahrubo nasekanou čerstvou pažitkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Salát z červené řepy
Salát z červené řepy
Salát z červené řepy
Salát z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Čokoládový dort s červenou...
Čokoládový dort s červenou...
Čokoládový dort s červenou...
Čokoládový dort s červenou...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat