×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Polévka s parmazánovými krekry

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Polévka s parmazánovými krekry

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
oříšek másla
4 jarní cibulky, nakrájené + pár navíc k podávání
1 brambor, nakrájený na malé kostky
1,5 l horkého zeleninového vývaru
900 g mraženého hrášku
hrst mátových lístků, nasekaných nadrobno
sůl a pepř
NA PARMAZÁNOVÉ KREKRY
85 g parmazánu, nastrouhaného najemno

Jak na to?

Olej a máslo rozehřejte v hrnci. Když začne pěnit, vsypte cibulky a brambory. Zvolna opékejte 5 minut. Vlijte vývar, přiveďte k varu a nechte vařit zhruba 10 minut, nebo dokud brambory nejsou měkké. Vsypte hrášek, znovu přiveďte k varu a vařte ho 3 minuty. Hrnec sundejte z plamene, pokud chcete, přidejte mátové lístky a polévku rozmixujte, dochuťte solí a pepřem.
Zatímco se polévka vaří, připravte si krekry. Rozpalte gril. Plech vyložte pečicím papírem a parmazán na něj nasypte do tvaru 6 delších proužků. Grilujte asi 1 minutu, dokud se sýr nerozpustí a je hezky zlatavý. Teplé krekry opatrně sundejte z plechu a nechte vychladnout, aby byly pevné. Polévku rozdělte do misek, ozdobte jarní cibulkou, případně mátovými lístky a podávejte s parmazánovým krekrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka s parmazánovými krekry

Velmi snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
oříšek másla
4 jarní cibulky, nakrájené + pár navíc k podávání
1 brambor, nakrájený na malé kostky
1,5 l horkého zeleninového vývaru
900 g mraženého hrášku
hrst mátových lístků, nasekaných nadrobno
sůl a pepř
NA PARMAZÁNOVÉ KREKRY
85 g parmazánu, nastrouhaného najemno

Jak na to?

Olej a máslo rozehřejte v hrnci. Když začne pěnit, vsypte cibulky a brambory. Zvolna opékejte 5 minut. Vlijte vývar, přiveďte k varu a nechte vařit zhruba 10 minut, nebo dokud brambory nejsou měkké. Vsypte hrášek, znovu přiveďte k varu a vařte ho 3 minuty. Hrnec sundejte z plamene, pokud chcete, přidejte mátové lístky a polévku rozmixujte, dochuťte solí a pepřem.
Zatímco se polévka vaří, připravte si krekry. Rozpalte gril. Plech vyložte pečicím papírem a parmazán na něj nasypte do tvaru 6 delších proužků. Grilujte asi 1 minutu, dokud se sýr nerozpustí a je hezky zlatavý. Teplé krekry opatrně sundejte z plechu a nechte vychladnout, aby byly pevné. Polévku rozdělte do misek, ozdobte jarní cibulkou, případně mátovými lístky a podávejte s parmazánovým krekrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty