×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka s červenou čočkou, cizrnou a quinoou

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Polévka s červenou čočkou, cizrnou a quinoou

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená
2 mrkve, nakrájené na kousky
2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
3 stroužky česneku, nasekané
2cm kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný
1 lžička koření garam masala
1 lžička kurkumy
190 g červené čočky
750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka cizrny
180 g quinoy, uvařené
sůl a pepř, chilli
koření
K podávání:
koriandr
řecký
jogurt
zakysaná smetana

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte olej a opékejte cibuli, mrkev a celer 10–15 minut. Přidejte česnek, zázvor a koření a opékejte další minutu. Vsypte čočku, přilijte vývar a rajčata z plechovky. Na mírném ohni vařte 10–15 minut, až čočka změkne. Přidejte cizrnu a quinou a 5 minut zvolna vařte. Okořeňte, osolte a podávejte se zakysanou smetanou a lístky koriandru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka s červenou čočkou, cizrnou a quinoou

Polévka Snadné Rajče , Chilli paprička Magazín 1/2016
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená
2 mrkve, nakrájené na kousky
2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
3 stroužky česneku, nasekané
2cm kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný
1 lžička koření garam masala
1 lžička kurkumy
190 g červené čočky
750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka cizrny
180 g quinoy, uvařené
sůl a pepř, chilli
koření
K podávání:
koriandr
řecký
jogurt
zakysaná smetana

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte olej a opékejte cibuli, mrkev a celer 10–15 minut. Přidejte česnek, zázvor a koření a opékejte další minutu. Vsypte čočku, přilijte vývar a rajčata z plechovky. Na mírném ohni vařte 10–15 minut, až čočka změkne. Přidejte cizrnu a quinou a 5 minut zvolna vařte. Okořeňte, osolte a podávejte se zakysanou smetanou a lístky koriandru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty