×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka s červenou čočkou, cizrnou a quinoou

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Polévka s červenou čočkou, cizrnou a quinoou

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená
2 mrkve, nakrájené na kousky
2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
3 stroužky česneku, nasekané
2cm kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný
1 lžička koření garam masala
1 lžička kurkumy
190 g červené čočky
750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka cizrny
180 g quinoy, uvařené
sůl a pepř, chilli
koření
K podávání:
koriandr
řecký
jogurt
zakysaná smetana

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte olej a opékejte cibuli, mrkev a celer 10–15 minut. Přidejte česnek, zázvor a koření a opékejte další minutu. Vsypte čočku, přilijte vývar a rajčata z plechovky. Na mírném ohni vařte 10–15 minut, až čočka změkne. Přidejte cizrnu a quinou a 5 minut zvolna vařte. Okořeňte, osolte a podávejte se zakysanou smetanou a lístky koriandru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka s červenou čočkou, cizrnou a quinoou

Polévka Snadné Magazín 1/2016
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená
2 mrkve, nakrájené na kousky
2 řapíky celeru, nakrájené na kousky
3 stroužky česneku, nasekané
2cm kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný
1 lžička koření garam masala
1 lžička kurkumy
190 g červené čočky
750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka cizrny
180 g quinoy, uvařené
sůl a pepř, chilli
koření
K podávání:
koriandr
řecký
jogurt
zakysaná smetana

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte olej a opékejte cibuli, mrkev a celer 10–15 minut. Přidejte česnek, zázvor a koření a opékejte další minutu. Vsypte čočku, přilijte vývar a rajčata z plechovky. Na mírném ohni vařte 10–15 minut, až čočka změkne. Přidejte cizrnu a quinou a 5 minut zvolna vařte. Okořeňte, osolte a podávejte se zakysanou smetanou a lístky koriandru.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Inspirujte se podobnými recepty