
Podzimní rizoto s karamelizovanou cibulí a pažitkou

Snadné
46-60 minut
3/5
Veganské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Rostlinný tuk 80 g
- Olej olivový 3 plž
- Cibule 3 ks
- Česnek 2 strouž.
- Rýže kulatozrnná 250 g
- Červené víno 150 ml
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Pepř
- Sůl
- Rostlinný tuk 80 g
- Olej olivový 3 plž
- Cibule 3 ks
- Česnek 2 strouž.
- Rýže kulatozrnná 250 g
- Červené víno 150 ml
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Pepř
- Sůl
Příprava
- 1Všechny 3 cibule oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Do hrnce vložte 40 g rostlinné alternativy másla a 3 lžíce olivového oleje a cibuli na nízkou teplotu přibližně 20 minut opékejte, dokud nebude mít zlatohnědou barvu. Pokud se vám bude zdát, že se cibule připaluje, přidejte lžíci vody. Třetinu cibule dejte stranou do misky.
- 2Do hrnce k cibuli přidejte oloupané a prolisované 2 stroužky česneku, lehce zarestujte, vlijte 150 ml vína a nechte odpařit alkohol. Pak vsypte 250 g rýže, promíchejte a začněte postupně podlévat 900 ml vody. Vždy vlijte naběračku vody, nechte rýži absorbovat tekutinu a vlijte další naběračku vody.
- 3Na závěr vmíchejte do rizota zbylých 40 g rostlinné alternativy másla, osolte, opepřete a vmíchejte nasekanou pažitku.
- 4Servírujte dozdobené zbylou karamelizovanou cibulí a nasekanou pažitkou. Nyní už chybí jen sklenka vína. Ať vám chutná.
- 1Všechny 3 cibule oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Do hrnce vložte 40 g rostlinné alternativy másla a 3 lžíce olivového oleje a cibuli na nízkou teplotu přibližně 20 minut opékejte, dokud nebude mít zlatohnědou barvu. Pokud se vám bude zdát, že se cibule připaluje, přidejte lžíci vody. Třetinu cibule dejte stranou do misky.
- 2Do hrnce k cibuli přidejte oloupané a prolisované 2 stroužky česneku, lehce zarestujte, vlijte 150 ml vína a nechte odpařit alkohol. Pak vsypte 250 g rýže, promíchejte a začněte postupně podlévat 900 ml vody. Vždy vlijte naběračku vody, nechte rýži absorbovat tekutinu a vlijte další naběračku vody.
- 3Na závěr vmíchejte do rizota zbylých 40 g rostlinné alternativy másla, osolte, opepřete a vmíchejte nasekanou pažitku.
- 4Servírujte dozdobené zbylou karamelizovanou cibulí a nasekanou pažitkou. Nyní už chybí jen sklenka vína. Ať vám chutná.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.