Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Plněná rajčata z jihu francie

Další recepty a články

V medu pečená petržel s...
V medu pečená...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích jater s...
Tousty s modrým sýrem a...
Tousty s modrým...
Tousty s modrým sýrem a...
Tousty s modrým sýrem a...

Plněná rajčata z jihu francie

Co budete potřebovat

6 lžic olivového oleje
35 g másla
2 šalotky
2 snítky čerstvého tymiánu
3 snítky čerstvého rozmarýnu
3 stroužky česneku
100 g mletého vepřového masa
sůl, pepř
2 hrsti čerstvé bazalky
80 g rýže na rizoto
150 ml suchého bílého vína
80 g parmazánu
8 rajčat

Jak na to?

1. Na 5 lžících olivového oleje s 5 g másla zpěňte najemno nakrájené šalotky. Přidejte tymián, rozmarýn a najemno nakrájený česnek. Po 1 minutě restování přidejte mleté maso. Osolte, opepřete a opékejte 10 minut. Vsypte rýži a podlijte vínem, které nechte zcela odpařit.

2. Nakonec vmíchejte zbylé máslo a najemno nastrouhaný sýr. Odstavte z ohně.

3. Z větších rajčat odkrojte vrchní část. Vnitřek vykrojte a vydlabejte opatrně dužinu. Rajčata zevnitř osolte, opepřete a lehce zakapejte olivovým olejem.

4. Z rýžové směsi vyjměte stonky bylinek. Rajčata naplňte až po okraj, vložte do zapékací mísy vytřené olivovým olejem a přiklopte vrchní částí rajčat. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 40 minut. A plněná rajčátka z Provence jsou hotová.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněná rajčata z jihu francie

Předkrm Velmi snadné Francouzská Zelenina Bezlepkové Magazín 10/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

6 lžic olivového oleje
35 g másla
2 šalotky
2 snítky čerstvého tymiánu
3 snítky čerstvého rozmarýnu
3 stroužky česneku
100 g mletého vepřového masa
sůl, pepř
2 hrsti čerstvé bazalky
80 g rýže na rizoto
150 ml suchého bílého vína
80 g parmazánu
8 rajčat

Jak na to?

1. Na 5 lžících olivového oleje s 5 g másla zpěňte najemno nakrájené šalotky. Přidejte tymián, rozmarýn a najemno nakrájený česnek. Po 1 minutě restování přidejte mleté maso. Osolte, opepřete a opékejte 10 minut. Vsypte rýži a podlijte vínem, které nechte zcela odpařit.

2. Nakonec vmíchejte zbylé máslo a najemno nastrouhaný sýr. Odstavte z ohně.

3. Z větších rajčat odkrojte vrchní část. Vnitřek vykrojte a vydlabejte opatrně dužinu. Rajčata zevnitř osolte, opepřete a lehce zakapejte olivovým olejem.

4. Z rýžové směsi vyjměte stonky bylinek. Rajčata naplňte až po okraj, vložte do zapékací mísy vytřené olivovým olejem a přiklopte vrchní částí rajčat. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 40 minut. A plněná rajčátka z Provence jsou hotová.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
V medu pečená petržel s...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Lotrinský koláč z listového...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích jater s...
Tousty s modrým sýrem a...
Tousty s modrým sýrem a...
Tousty s modrým sýrem a...
Tousty s modrým sýrem a...

Inspirujte se podobnými recepty