
Plněná bio zeleninová kapsa od kristýny

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Veganské
Bio
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Fazole červené BIO 200 g
- Voda 850 ml
- Olej olivový BIO 4 plž
- Sůl
- Cibule BIO 1 ks
- Kypřící prášek 1/2 ks
- Mouka hladká BIO 360 g
- Česnek BIO 2 strouž.
- Paprika kapie BIO 1 ks
- Koriandr mletý 1/2 člž
- Kukuřice sterilovaná BIO 150 g
- Rajčata v plechovce BIO 400 g
- Fazole červené BIO 200 g
- Voda 850 ml
- Olej olivový BIO 4 plž
- Sůl
- Cibule BIO 1 ks
- Kypřící prášek 1/2 ks
- Mouka hladká BIO 360 g
- Česnek BIO 2 strouž.
- Paprika kapie BIO 1 ks
- Koriandr mletý 1/2 člž
- Kukuřice sterilovaná BIO 150 g
- Rajčata v plechovce BIO 400 g
Příprava
- 1Propláchnuté fazole vložte do hrnce, zalijte 600 ml vody a nechte přes noc namáčet. Před přípravou kapes fazole uvařte ve stejné osolené vodě s bobkovým listem 60 minut doměkka. Přebytečnou vodu slijte.
- 2V míse smíchejte 350 g mouky, ½ lžičky soli, kypřicí prášek, 2 lžíce oleje a zbylou vodu. Těsto hněťte 5 minut, zakryjte utěrkou a nechte 15 minut odležet.
- 3V pánvi na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibuli a rozmělněný oloupaný česnek 3 minuty dosklovata. Vsypte očištěnou, na kostičky nakrájenou kapii, osolte, přidejte koriandr a opékejte další 2 minuty. Přisypte fazole, scezenou kukuřici a vlijte rajčata. Duste 5 minut na mírném ohni a odstavte.
- 4Odleželé těsto rozkrojte na 4 díly. Z každého vytvarujte kouli, kterou na pomoučněném vále vyválejte do kruhu.
- 5Na ½ těsta naneste fazolovou směs a nechte 1 cm okraje těsta volný. Přiklopte druhou ½ těsta tak, aby vznikla kapsa ve tvaru půlměsíce. Okraje k sobě přitlačte pomocí vidličky.
- 6Kapsy vyskládejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30 minut.
- 1Propláchnuté fazole vložte do hrnce, zalijte 600 ml vody a nechte přes noc namáčet. Před přípravou kapes fazole uvařte ve stejné osolené vodě s bobkovým listem 60 minut doměkka. Přebytečnou vodu slijte.
- 2V míse smíchejte 350 g mouky, ½ lžičky soli, kypřicí prášek, 2 lžíce oleje a zbylou vodu. Těsto hněťte 5 minut, zakryjte utěrkou a nechte 15 minut odležet.
- 3V pánvi na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibuli a rozmělněný oloupaný česnek 3 minuty dosklovata. Vsypte očištěnou, na kostičky nakrájenou kapii, osolte, přidejte koriandr a opékejte další 2 minuty. Přisypte fazole, scezenou kukuřici a vlijte rajčata. Duste 5 minut na mírném ohni a odstavte.
- 4Odleželé těsto rozkrojte na 4 díly. Z každého vytvarujte kouli, kterou na pomoučněném vále vyválejte do kruhu.
- 5Na ½ těsta naneste fazolovou směs a nechte 1 cm okraje těsta volný. Přiklopte druhou ½ těsta tak, aby vznikla kapsa ve tvaru půlměsíce. Okraje k sobě přitlačte pomocí vidličky.
- 6Kapsy vyskládejte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.