×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pizza quattro formaggi

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Pizza quattro formaggi

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového
1 stroužek česneku
1 základní těsto na pizzu
125 g mozzarelly
100–150 g sýru gruyère nebo ementálu
100 g gorgonzoly
25 g parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 kula­té plechy na pizzu o průměru 30 cm. Olej promíchejte v mističce s utřeným česnekem. Těsto na pizzu rozdělte na 2 stejné části a z každé rukama roztáh­něte kolo o průměru 30 cm. Plechy vy­jměte z trouby, potřete je olejem, položte na ně kola z těsta, důkladně je potřete česnekovým olejem a navrch rozdělte mozzarellu, jeden ze sýrů gruyère či ementál a gorgonzolu. Pečte 15–20 mi­nut, poté pizzy posypte parmazánem a ihned podávejte.
Tip- Kulatý tvar je pro pizzu sice tradiční, ale těsto může­te roztáhnout i po celé ploše klasického plechu. Chuť to neovlivní. Jen plech neza­pomeňte nahřát a potřít olejem.
Troubu předehřejte na 220 °C. Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 kula­té plechy na pizzu o průměru 30 cm. Olej promíchejte v mističce s utřeným česnekem. Těsto na pizzu rozdělte na 2 stejné části a z každé rukama roztáh­něte kolo o průměru 30 cm. Plechy vy­jměte z trouby, potřete je olejem, položte na ně kola z těsta, důkladně je potřete česnekovým olejem a navrch rozdělte mozzarellu, jeden ze sýrů gruyère či ementál a gorgonzolu. Pečte 15–20 mi­nut, poté pizzy posypte parmazánem a ihned podávejte.
Tip- Kulatý tvar je pro pizzu sice tradiční, ale těsto může­te roztáhnout i po celé ploše klasického plechu. Chuť to neovlivní. Jen plech neza­pomeňte nahřát a potřít olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pizza quattro formaggi

Hlavní chod Snadné Italská Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového
1 stroužek česneku
1 základní těsto na pizzu
125 g mozzarelly
100–150 g sýru gruyère nebo ementálu
100 g gorgonzoly
25 g parmazánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 kula­té plechy na pizzu o průměru 30 cm. Olej promíchejte v mističce s utřeným česnekem. Těsto na pizzu rozdělte na 2 stejné části a z každé rukama roztáh­něte kolo o průměru 30 cm. Plechy vy­jměte z trouby, potřete je olejem, položte na ně kola z těsta, důkladně je potřete česnekovým olejem a navrch rozdělte mozzarellu, jeden ze sýrů gruyère či ementál a gorgonzolu. Pečte 15–20 mi­nut, poté pizzy posypte parmazánem a ihned podávejte.
Tip- Kulatý tvar je pro pizzu sice tradiční, ale těsto může­te roztáhnout i po celé ploše klasického plechu. Chuť to neovlivní. Jen plech neza­pomeňte nahřát a potřít olejem.
Troubu předehřejte na 220 °C. Na 5–10 minut do ní dejte nahřát 2 kula­té plechy na pizzu o průměru 30 cm. Olej promíchejte v mističce s utřeným česnekem. Těsto na pizzu rozdělte na 2 stejné části a z každé rukama roztáh­něte kolo o průměru 30 cm. Plechy vy­jměte z trouby, potřete je olejem, položte na ně kola z těsta, důkladně je potřete česnekovým olejem a navrch rozdělte mozzarellu, jeden ze sýrů gruyère či ementál a gorgonzolu. Pečte 15–20 mi­nut, poté pizzy posypte parmazánem a ihned podávejte.
Tip- Kulatý tvar je pro pizzu sice tradiční, ale těsto může­te roztáhnout i po celé ploše klasického plechu. Chuť to neovlivní. Jen plech neza­pomeňte nahřát a potřít olejem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty