×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pivní rarášci s bramborovou kaší

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Pivní rarášci s bramborovou kaší

Co budete potřebovat

500 g kuřecího nebo krůtího masa (prsa)
sůl
3 vejce
300 ml piva
hladká mouka a strouhanka na zahuštění
slunečnicový olej na smažení
Na kaši:
850 g brambor
sůl
150 ml smetany
50 g másla + 1 lžíce navíc
1 větší červená cibule

Jak na to?

1. Na kaši oloupejte a na menší kousky pokrájejte brambory. Dejte je na 20 minut vařit do osolené vody a mezitím udělejte rarášky.
2. Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a řádně je ze všech stran osolte. Dejte stranou a udělejte si těstíčko: vejce našlehejte s pivem a pak postupně přisypávejte mouku a strouhanku, abyste získali husté těstíčko. Osolte ho a pak v něm obalte kousky masa a osmažte je ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Nechte okapat na papírovém ubrousku.
3. Brambory sceďte, rozmačkejte a nakonec našlehejte se zahřátou smetanou a máslem do hladkého pyré. Cibuli nasekanou na slabé, dva centimetry dlouhé proužky zpěňte na lžíci másla a vmíchejte ji do kaše. Osolte podle chuti a podávejte s rarášky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pivní rarášci s bramborovou kaší

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 5 (9)

Co budete potřebovat

500 g kuřecího nebo krůtího masa (prsa)
sůl
3 vejce
300 ml piva
hladká mouka a strouhanka na zahuštění
slunečnicový olej na smažení
Na kaši:
850 g brambor
sůl
150 ml smetany
50 g másla + 1 lžíce navíc
1 větší červená cibule

Jak na to?

1. Na kaši oloupejte a na menší kousky pokrájejte brambory. Dejte je na 20 minut vařit do osolené vody a mezitím udělejte rarášky.
2. Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a řádně je ze všech stran osolte. Dejte stranou a udělejte si těstíčko: vejce našlehejte s pivem a pak postupně přisypávejte mouku a strouhanku, abyste získali husté těstíčko. Osolte ho a pak v něm obalte kousky masa a osmažte je ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Nechte okapat na papírovém ubrousku.
3. Brambory sceďte, rozmačkejte a nakonec našlehejte se zahřátou smetanou a máslem do hladkého pyré. Cibuli nasekanou na slabé, dva centimetry dlouhé proužky zpěňte na lžíci másla a vmíchejte ji do kaše. Osolte podle chuti a podávejte s rarášky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Inspirujte se podobnými recepty