×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Pivní rarášci s bramborovou kaší

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Pivní rarášci s bramborovou kaší

Co budete potřebovat

500 g kuřecího nebo krůtího masa (prsa)
sůl
3 vejce
300 ml piva
hladká mouka a strouhanka na zahuštění
slunečnicový olej na smažení
Na kaši:
850 g brambor
sůl
150 ml smetany
50 g másla + 1 lžíce navíc
1 větší červená cibule

Jak na to?

1. Na kaši oloupejte a na menší kousky pokrájejte brambory. Dejte je na 20 minut vařit do osolené vody a mezitím udělejte rarášky.
2. Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a řádně je ze všech stran osolte. Dejte stranou a udělejte si těstíčko: vejce našlehejte s pivem a pak postupně přisypávejte mouku a strouhanku, abyste získali husté těstíčko. Osolte ho a pak v něm obalte kousky masa a osmažte je ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Nechte okapat na papírovém ubrousku.
3. Brambory sceďte, rozmačkejte a nakonec našlehejte se zahřátou smetanou a máslem do hladkého pyré. Cibuli nasekanou na slabé, dva centimetry dlouhé proužky zpěňte na lžíci másla a vmíchejte ji do kaše. Osolte podle chuti a podávejte s rarášky.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pivní rarášci s bramborovou kaší

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4.7 (7)

Co budete potřebovat

500 g kuřecího nebo krůtího masa (prsa)
sůl
3 vejce
300 ml piva
hladká mouka a strouhanka na zahuštění
slunečnicový olej na smažení
Na kaši:
850 g brambor
sůl
150 ml smetany
50 g másla + 1 lžíce navíc
1 větší červená cibule

Jak na to?

1. Na kaši oloupejte a na menší kousky pokrájejte brambory. Dejte je na 20 minut vařit do osolené vody a mezitím udělejte rarášky.
2. Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a řádně je ze všech stran osolte. Dejte stranou a udělejte si těstíčko: vejce našlehejte s pivem a pak postupně přisypávejte mouku a strouhanku, abyste získali husté těstíčko. Osolte ho a pak v něm obalte kousky masa a osmažte je ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Nechte okapat na papírovém ubrousku.
3. Brambory sceďte, rozmačkejte a nakonec našlehejte se zahřátou smetanou a máslem do hladkého pyré. Cibuli nasekanou na slabé, dva centimetry dlouhé proužky zpěňte na lžíci másla a vmíchejte ji do kaše. Osolte podle chuti a podávejte s rarášky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty