Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pita kapsy do kapsy

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Pita kapsy do kapsy

Co budete potřebovat

1 cuketa
1 lilek
sůl
150 g celozrnné pšeničné mouky
3 vejce
200 g kukuřičné strouhanky
150 ml slunečnicového oleje
4 celozrnné pita chleby
40 g bazalkového pesta
4 hrsti baby špenátu
30 g sušených rajčat v oleji
40 g balkánského sýra

Jak na to?

1. Omytou cuketu a lilek nakrájejte na tenká kolečka.

2. Na desku stolu rozložte papírové utěrky, na které vyskládejte kolečka zeleniny. Osolte a nechte odsát přebytečnou vodu, kterou cuketa s lilkem pustí.

3. Připravte trojobal. Na jeden talíř vsypte mouku, v druhém talíři rozšlehejte vejce a do třetího vsypte strouhanku. Postupně v mouce, vejcích a strouhance obalte cukety i lilky.

4. Rozpalte pánev, vlijte část oleje a osmažte cuketu s lilkem dozlatova z obou stran.

5. Z pánve slijte olej, vytřete ubrouskem a rozpečte na ní nasucho pita chleby, 2 minuty z každé strany.

6. Z každé pity odřízněte kraj a vnitřky vymažte pestem. Naplňte čerstvým špenátem, sušenými rajčaty, řízečky a rozdrobeným balkánským sýrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pita kapsy do kapsy

Hlavní chod Snadné Vegetariánské Magazín 6/2020 Počet porcí: 4
(0)
Zbylé řízečky sbalte s sebou, chutnají skvěle samotné nebo se salátem.

Co budete potřebovat

1 cuketa
1 lilek
sůl
150 g celozrnné pšeničné mouky
3 vejce
200 g kukuřičné strouhanky
150 ml slunečnicového oleje
4 celozrnné pita chleby
40 g bazalkového pesta
4 hrsti baby špenátu
30 g sušených rajčat v oleji
40 g balkánského sýra

Jak na to?

1. Omytou cuketu a lilek nakrájejte na tenká kolečka.

2. Na desku stolu rozložte papírové utěrky, na které vyskládejte kolečka zeleniny. Osolte a nechte odsát přebytečnou vodu, kterou cuketa s lilkem pustí.

3. Připravte trojobal. Na jeden talíř vsypte mouku, v druhém talíři rozšlehejte vejce a do třetího vsypte strouhanku. Postupně v mouce, vejcích a strouhance obalte cukety i lilky.

4. Rozpalte pánev, vlijte část oleje a osmažte cuketu s lilkem dozlatova z obou stran.

5. Z pánve slijte olej, vytřete ubrouskem a rozpečte na ní nasucho pita chleby, 2 minuty z každé strany.

6. Z každé pity odřízněte kraj a vnitřky vymažte pestem. Naplňte čerstvým špenátem, sušenými rajčaty, řízečky a rozdrobeným balkánským sýrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty