×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Piškotový dort s hroznovým vínem

Další recepty a články

Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový...
Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Nadýchaný dort s jahodami
Nadýchaný dort...
Nadýchaný dort s jahodami
Nadýchaný dort s jahodami
Malinovoborůvkový nepečený...
Malinovoborůvkový...
Malinovoborůvkový nepečený...
Malinovoborůvkový nepečený...
Banánový dort s ananasem...
Banánový dort...
Banánový dort s ananasem...
Banánový dort s ananasem...

Piškotový dort s hroznovým vínem

Co budete potřebovat

korpus
2 vejce
špetka soli
120 g prosátého moučkového cukru
2 lžíce teplé vody
120 g prosáté hladké mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
Krém
2 žloutky
50 g cukru krystal
500 g mascarpone
½ lžičky vanilkového bourbon aroma
Zdobení
250 g červeného vína bez pecek
250 g bílého vína bez pecek
2 lžíce moučkového cukru
lístky čerstvé máty na ozdobení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C, horní a spodní ohřev. Oddělte žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vodou ušlehejte do pěny, vmíchejte mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh.
Nalijte do vymazané a vysypané formy. Dejte do trouby a pečte 15 minut. Nechte vychladnout.
Hroznové víno omyjte a dejte okapat.
Žloutky s cukrem smíchejte v ohnivzdorné misce a šlehejte ve vodní lázni do zhoustnutí. V další míse rozmíchejte mascarpone s aroma a pomalu do něj přidávejte žloutkový krém. Hmotu ještě pečlivě prožeňte šlehačem, aby se ingredience spojily. Vychladlý korpus namažte krémem a vyskládejte na něj pravidelně se střídající hroznové bobule od vnějšího okraje k prostředku. Před podáváním zaprašte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Piškotový dort s hroznovým vínem

Dezert Snadné Sladká jídla Narozeniny Vegetariánské Magazín 4/2018
(0)
Receptů na lehké dezerty k odpolední kávě není nikdy dost. Tenhle dortík máte hotový během chvíle a zvládnou ho i začátečníci. A ve zdobení se fantazii meze nekladou – dobře funguje čerstvé lesní ovoce, nasekané oříšky i jedlé květy.

Co budete potřebovat

korpus
2 vejce
špetka soli
120 g prosátého moučkového cukru
2 lžíce teplé vody
120 g prosáté hladké mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
Krém
2 žloutky
50 g cukru krystal
500 g mascarpone
½ lžičky vanilkového bourbon aroma
Zdobení
250 g červeného vína bez pecek
250 g bílého vína bez pecek
2 lžíce moučkového cukru
lístky čerstvé máty na ozdobení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C, horní a spodní ohřev. Oddělte žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vodou ušlehejte do pěny, vmíchejte mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh.
Nalijte do vymazané a vysypané formy. Dejte do trouby a pečte 15 minut. Nechte vychladnout.
Hroznové víno omyjte a dejte okapat.
Žloutky s cukrem smíchejte v ohnivzdorné misce a šlehejte ve vodní lázni do zhoustnutí. V další míse rozmíchejte mascarpone s aroma a pomalu do něj přidávejte žloutkový krém. Hmotu ještě pečlivě prožeňte šlehačem, aby se ingredience spojily. Vychladlý korpus namažte krémem a vyskládejte na něj pravidelně se střídající hroznové bobule od vnějšího okraje k prostředku. Před podáváním zaprašte moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Nepečený jahodový dort
Nadýchaný dort s jahodami
Nadýchaný dort s jahodami
Nadýchaný dort s jahodami
Nadýchaný dort s jahodami
Malinovoborůvkový nepečený...
Malinovoborůvkový nepečený...
Malinovoborůvkový nepečený...
Malinovoborůvkový nepečený...
Banánový dort s ananasem...
Banánový dort s ananasem...
Banánový dort s ananasem...
Banánový dort s ananasem...

Inspirujte se podobnými recepty