×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Piškotová roláda

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Jablečný dort
Jablečný dort
Jablečný dort
Jablečný dort

Piškotová roláda

Co budete potřebovat

6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
140 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
Krém:
200 g bílé čokolády
200 g zakysané smetany
višňová poleva (viz Tip):
300 g višní, čerstvých nebo mražených
100 g cukru
3 lžíce griotky
višně nebo třešně
moučkový cukr

Jak na to?

1. V čisté míse prošlehám do polotuha bílky, pak k nim za stálého šlehání postupně přisypu cukr. Šlehám, dokud nevznikne lesklý tuhý sníh. V menší misce prošlehám žloutky.
2. Předehřeju troubu na 180 °C. Do sněhu za­šlehám žloutky a nakonec opatrně vmíchám mouku.
3. Plech vyložím pečicím papírem. Nanesu na něj těsto, rozetřu ho zhruba na centimetrovou vrstvu. Peču dorůžova, 7–10 minut. Hotový piškotový plát pře­táhnu na navlhčenou utěrku a pomocí utěrky i s pečicím papírem stočím a nechám vychladnout.
4. Zatím si připravím krém. Do hrnce s mírně vroucí vodou vložím misku s čokoládou. Až se roze­hřeje, nechám ji trochu vychladnout a smíchám ji se zakysanou smetanou. Piškotový plát rozbalím, potřu krémem a bez papíru stočím. Ozdobím cukrem a višňovou polevou.
Tip - Višňovou polevu dělám z vypeckovaných višní, cukru a griotky. Vše promíchám v kastrůlku, lehce podliju vodou a vařím do zhoustnutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Piškotová roláda

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 4 (8)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
140 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
Krém:
200 g bílé čokolády
200 g zakysané smetany
višňová poleva (viz Tip):
300 g višní, čerstvých nebo mražených
100 g cukru
3 lžíce griotky
višně nebo třešně
moučkový cukr

Jak na to?

1. V čisté míse prošlehám do polotuha bílky, pak k nim za stálého šlehání postupně přisypu cukr. Šlehám, dokud nevznikne lesklý tuhý sníh. V menší misce prošlehám žloutky.
2. Předehřeju troubu na 180 °C. Do sněhu za­šlehám žloutky a nakonec opatrně vmíchám mouku.
3. Plech vyložím pečicím papírem. Nanesu na něj těsto, rozetřu ho zhruba na centimetrovou vrstvu. Peču dorůžova, 7–10 minut. Hotový piškotový plát pře­táhnu na navlhčenou utěrku a pomocí utěrky i s pečicím papírem stočím a nechám vychladnout.
4. Zatím si připravím krém. Do hrnce s mírně vroucí vodou vložím misku s čokoládou. Až se roze­hřeje, nechám ji trochu vychladnout a smíchám ji se zakysanou smetanou. Piškotový plát rozbalím, potřu krémem a bez papíru stočím. Ozdobím cukrem a višňovou polevou.
Tip - Višňovou polevu dělám z vypeckovaných višní, cukru a griotky. Vše promíchám v kastrůlku, lehce podliju vodou a vařím do zhoustnutí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Jablečný dort
Jablečný dort
Jablečný dort
Jablečný dort

Inspirujte se podobnými recepty