×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Piškotová roláda

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Piškotová roláda

Co budete potřebovat

6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
140 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
Krém:
200 g bílé čokolády
200 g zakysané smetany
višňová poleva (viz Tip):
300 g višní, čerstvých nebo mražených
100 g cukru
3 lžíce griotky
višně nebo třešně
moučkový cukr

Jak na to?

1. V čisté míse prošlehám do polotuha bílky, pak k nim za stálého šlehání postupně přisypu cukr. Šlehám, dokud nevznikne lesklý tuhý sníh. V menší misce prošlehám žloutky.
2. Předehřeju troubu na 180 °C. Do sněhu za­šlehám žloutky a nakonec opatrně vmíchám mouku.
3. Plech vyložím pečicím papírem. Nanesu na něj těsto, rozetřu ho zhruba na centimetrovou vrstvu. Peču dorůžova, 7–10 minut. Hotový piškotový plát pře­táhnu na navlhčenou utěrku a pomocí utěrky i s pečicím papírem stočím a nechám vychladnout.
4. Zatím si připravím krém. Do hrnce s mírně vroucí vodou vložím misku s čokoládou. Až se roze­hřeje, nechám ji trochu vychladnout a smíchám ji se zakysanou smetanou. Piškotový plát rozbalím, potřu krémem a bez papíru stočím. Ozdobím cukrem a višňovou polevou.
Tip - Višňovou polevu dělám z vypeckovaných višní, cukru a griotky. Vše promíchám v kastrůlku, lehce podliju vodou a vařím do zhoustnutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Piškotová roláda

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
140 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
Krém:
200 g bílé čokolády
200 g zakysané smetany
višňová poleva (viz Tip):
300 g višní, čerstvých nebo mražených
100 g cukru
3 lžíce griotky
višně nebo třešně
moučkový cukr

Jak na to?

1. V čisté míse prošlehám do polotuha bílky, pak k nim za stálého šlehání postupně přisypu cukr. Šlehám, dokud nevznikne lesklý tuhý sníh. V menší misce prošlehám žloutky.
2. Předehřeju troubu na 180 °C. Do sněhu za­šlehám žloutky a nakonec opatrně vmíchám mouku.
3. Plech vyložím pečicím papírem. Nanesu na něj těsto, rozetřu ho zhruba na centimetrovou vrstvu. Peču dorůžova, 7–10 minut. Hotový piškotový plát pře­táhnu na navlhčenou utěrku a pomocí utěrky i s pečicím papírem stočím a nechám vychladnout.
4. Zatím si připravím krém. Do hrnce s mírně vroucí vodou vložím misku s čokoládou. Až se roze­hřeje, nechám ji trochu vychladnout a smíchám ji se zakysanou smetanou. Piškotový plát rozbalím, potřu krémem a bez papíru stočím. Ozdobím cukrem a višňovou polevou.
Tip - Višňovou polevu dělám z vypeckovaných višní, cukru a griotky. Vše promíchám v kastrůlku, lehce podliju vodou a vařím do zhoustnutí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty