Opilá piškotová roláda s polevou z višní a griotky

Vypadá, že bude složitá. Ale přitom je stejně jednoduchá jako nadýchaná. Piškotová roláda je sen každého odpoledního čaje. Nechte se zlákat.
Náročné Dezert Magazín 5/2013
Náročné Dezert Magazín 5/2013

Co budete potřebovat na opilou piškotovou roládu s polevou z višní a griotky

6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
140 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
Krém:
200 g bílé čokolády
200 g zakysané smetany
višňová poleva (viz Tip):
300 g višní, čerstvých nebo mražených
100 g cukru
3 lžíce griotky
višně nebo třešně
moučkový cukr

Jak udělat piškotovou roládu zdravější

Recept jak na opilou piškotovou roládu s polevou z višní a griotky

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Rozdělte 6 vajec na bílky a žloutky. Bílky dejte šlehat do polotuha a poté k nim za stálého šlehání přisypte 140 g krupicového cukru. Šlehejte, dokud nevznikne lesklý a tuhý sníh. V menší misce prošlehejte vidličkou žloutky a zašlehejte je do sněhu. Nakonec vmíchejte opatrně 80 g prosáté hladké mouky.
  2. Plech vyložte pečicím papírem a naneste těsto. Rozetřete ho na vrstvu přibližně 1 cm vysokou. Vložte do trouby a pečte 7–10 minut dorůžova. Vyjměte z trouby a ještě horký plát položte na navlhčenou utěrku. I s pečicím papírem stočte do ruličky a nechte vychladnout.
  3. Do kastrůlku dejte trochu vody a uveďte do mírného varu. Do nerezové nebo skleněné misky nalámejte 200 g bílé čokolády a nechte ji nad párou rozpustit. Nechte poté vychladnout a smíchejte s 20 g zakysané smetany. Rozbalte piškotový plát a potřete krémem. Stočte, ale již bez papíru. Posypte moučkovým cukrem.
  4. Na višňovou polevu dejte do kastrůlku 300 g vypeckovaných višní, 100 g cukru a 3 lžíce griotky. Promíchejte a zalijte 100 ml vody. Vařte do zhoustnutí a nechte vychladit. Roládu můžete nakrájet na porce a servírovat. Buďto ji můžete višňovou polevou lehce přelít, nebo ji podávat na straně v malé mističce. Najděte si chvíli klidu, ať si můžete tento lahodný zákusek náležitě vychutnat. Dobrou chuť.
Pomohl vám recept?
33hodnocení

Co byste o piškotové roládě měli vědět

Višně mají podobné nutriční složení jako třešně. Jsou ale kyselejší a jejich chuť je intenzivnější. Obsahují hodně draslíku, který může mít pozitivní vliv na krevní tlak.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky