×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Perníkové krabičky s překvapením

Inspirujte se podobnými recepty

Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s...
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s brusinkami
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Vánoční kapr a treska
Vánoční kapr a...
Vánoční kapr a treska
Vánoční kapr a treska

Perníkové krabičky s překvapením

Co budete potřebovat

Těsto:
300 g hladké mouky
100 ml javorového sirupu
2 lžičky kakaa
1 lžička jedlé sody
50 g povoleného másla
2 lžičky perníkového koření
150 g moučkového cukru
3 vejce
Bílková poleva:
1 bílek
250 g moučkového cukru
Náplň:
200 g mandlí
2 balíčky lentilek
100 g drobného sušeného ovoce dle chuti
Provázek nebo stužka na převázání

Jak na to?

Všechny suroviny pomocí kuchyňského robota propracujte. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 12 hodin odležet v lednici.
Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto rozválejte na tenký plát a nožem jej nařezejte na stejnoměrné čtverce o straně cca sedm centimetrů. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem v řadách po pěti. Z tří z nich vyřízněte vnitřní čtverečky o straně pěti centimetrů, tak aby vznikla dutá „okénka“. Pečte zhruba sedm minut dozlatova. Dejte chladit na mřížku a připravte si polevu.

Ušlehejte bílek s cukrem. Vezměte plný čtvereček, po obvodu jej pomažte polevou, přilepte dutý a postupně takto přilepte další dva. Vzniklou nádobku naplňte některou z náplní nebo směsí z nich a „zaklopte“ dalším plným dílkem. Výslednou krabičku převažte ozdobnou stužkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníkové krabičky s překvapením

Velmi snadné Cukroví Vánoce Videorecept
(0)
Velké dárky pod stromečkem stylově doplní malé perníkové dárečky, které v sobě skrývají sladká překvapení. Rozinky, oříšky, směs sušeného ovoce nebo třeba lentilky. Kreativitě se meze nekladou a záleží jen na vás, co do krabičky ukryjete.

Co budete potřebovat

Těsto:
300 g hladké mouky
100 ml javorového sirupu
2 lžičky kakaa
1 lžička jedlé sody
50 g povoleného másla
2 lžičky perníkového koření
150 g moučkového cukru
3 vejce
Bílková poleva:
1 bílek
250 g moučkového cukru
Náplň:
200 g mandlí
2 balíčky lentilek
100 g drobného sušeného ovoce dle chuti
Provázek nebo stužka na převázání

Jak na to?

Všechny suroviny pomocí kuchyňského robota propracujte. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 12 hodin odležet v lednici.
Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto rozválejte na tenký plát a nožem jej nařezejte na stejnoměrné čtverce o straně cca sedm centimetrů. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem v řadách po pěti. Z tří z nich vyřízněte vnitřní čtverečky o straně pěti centimetrů, tak aby vznikla dutá „okénka“. Pečte zhruba sedm minut dozlatova. Dejte chladit na mřížku a připravte si polevu.

Ušlehejte bílek s cukrem. Vezměte plný čtvereček, po obvodu jej pomažte polevou, přilepte dutý a postupně takto přilepte další dva. Vzniklou nádobku naplňte některou z náplní nebo směsí z nich a „zaklopte“ dalším plným dílkem. Výslednou krabičku převažte ozdobnou stužkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s...
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s brusinkami
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Vánoční kapr a treska
Vánoční kapr a...
Vánoční kapr a treska
Vánoční kapr a treska

Inspirujte se podobnými recepty