Perníkové hvězdy s fondánem

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vánoce
Dezert
Ingredience
Složení 40 porcí
- Mouka hladká 460 g
- Vejce 3 ks
- Cukr moučkový 200 g
- Med 100 g
- Kakao holandské 2 plž
- Jedlá soda 1 člž
- Perníkové koření 2 člž
- Cukrové zdobení 2 hrs.
- Fondán 300 g
- Máslo 75 g
- Mouka hladká 460 g
- Vejce 3 ks
- Cukr moučkový 200 g
- Med 100 g
- Kakao holandské 2 plž
- Jedlá soda 1 člž
- Perníkové koření 2 člž
- Cukrové zdobení 2 hrs.
- Fondán 300 g
- Máslo 75 g
Příprava
- 1Do mísy vsypte 400 g mouky, 140 g cukru, na kostky nakrájené máslo pokojové teploty, 2 vejce, 30 g tekutého medu, kakao, sodu a koření. Uhněťte hladké a lesklé těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout nejméně na 4 hodiny nebo použijte hotové perníkové těsto Albert.
- 2Na pomoučeném vále vyválejte perníkové těsto na 4 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrojte hvězdy o velikosti 6 cm.
- 3Hvězdy opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
- 4Perníčky pečte v troubě předehřáté na 180 °C 9 minut.
- 5Vyndejte upečené cukroví a nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
- 6Všechny hvězdy potřete tenkou vrstvou medu.
- 7Kuchyňskou linku posypte moučkovým cukrem a na něm vyválejte fondán na tloušťku 1 mm. Postupně z něj vykrojte stejným vykrajovátkem hvězdy a opatrně je přilepte na perníčky.
- 8Pravou část hvězd lehce potřete zbytkem medu a nasypte na ně cukrové zdobení. Nechte zaschnout a pak uložte do krabice.
- 1Do mísy vsypte 400 g mouky, 140 g cukru, na kostky nakrájené máslo pokojové teploty, 2 vejce, 30 g tekutého medu, kakao, sodu a koření. Uhněťte hladké a lesklé těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout nejméně na 4 hodiny nebo použijte hotové perníkové těsto Albert.
- 2Na pomoučeném vále vyválejte perníkové těsto na 4 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrojte hvězdy o velikosti 6 cm.
- 3Hvězdy opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
- 4Perníčky pečte v troubě předehřáté na 180 °C 9 minut.
- 5Vyndejte upečené cukroví a nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
- 6Všechny hvězdy potřete tenkou vrstvou medu.
- 7Kuchyňskou linku posypte moučkovým cukrem a na něm vyválejte fondán na tloušťku 1 mm. Postupně z něj vykrojte stejným vykrajovátkem hvězdy a opatrně je přilepte na perníčky.
- 8Pravou část hvězd lehce potřete zbytkem medu a nasypte na ně cukrové zdobení. Nechte zaschnout a pak uložte do krabice.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







