Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPenne s kuřecím ragú
Albert logoAlbert logo
  • Penne s kuřecím ragú
Penne s kuřecím ragú

Penne s kuřecím ragú

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Sůl
  • Pepř
  • Kuřecí stehenní řízky 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Celer 150 g
  • Mrkev 150 g
  • Rajský protlak 140 g
  • Bujón kuřecí 300 ml
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Bílé víno 200 ml
  • Olivy černé 100 g
  • Těstoviny penne 400 g
  • Kapary 40 g
  • Parmazán 40 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Kuřecí stehenní řízky 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Celer 150 g
  • Mrkev 150 g
  • Rajský protlak 140 g
  • Bujón kuřecí 300 ml
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Bílé víno 200 ml
  • Olivy černé 100 g
  • Těstoviny penne 400 g
  • Kapary 40 g
  • Parmazán 40 g

Příprava

1
Osolené a opepřené kuřecí maso opečte zprudka na oleji v pánvi. Vyjměte.
2
Do rozehřáté pánve vsypte nadrobno pokrájenou cibuli, rozmělněný česnek a očištěnou, na kostičky pokrájenou zeleninu. Osolte a restujte 5 minut.
3
Vmíchejte protlak, nakrájené olivy, zasypte lístky rozmarýnu a vraťte maso. Podlijte vínem a nechte odpařit. Podlijte bujonem, zmírněte plamen a duste 30 minut.
4
Patnáct minut před koncem dušení masa uvařte penne dle návodu na obalu al dente. Po uvaření slijte.
5
Maso opatrně vyjměte z omáčky, pomocí vidliček natrhejte na kousky a vraťte nazpět. Promíchejte s těstovinami a podávejte ozdobené rozpůlenými kapary, posypané parmazánem a petrželkou.
1
Osolené a opepřené kuřecí maso opečte zprudka na oleji v pánvi. Vyjměte.
2
Do rozehřáté pánve vsypte nadrobno pokrájenou cibuli, rozmělněný česnek a očištěnou, na kostičky pokrájenou zeleninu. Osolte a restujte 5 minut.
3
Vmíchejte protlak, nakrájené olivy, zasypte lístky rozmarýnu a vraťte maso. Podlijte vínem a nechte odpařit. Podlijte bujonem, zmírněte plamen a duste 30 minut.
4
Patnáct minut před koncem dušení masa uvařte penne dle návodu na obalu al dente. Po uvaření slijte.
5
Maso opatrně vyjměte z omáčky, pomocí vidliček natrhejte na kousky a vraťte nazpět. Promíchejte s těstovinami a podávejte ozdobené rozpůlenými kapary, posypané parmazánem a petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.