×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Těstoviny penne s boloňskou omáčkou

Další recepty a články

Tagliatelle s ragú
Tagliatelle s ragú
Tagliatelle s ragú
Tagliatelle s ragú
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Zapečené gigli
Zapečené gigli
Zapečené gigli
Zapečené gigli
Cornetti rigati s kuřetem
Cornetti rigati s...
Cornetti rigati s kuřetem
Cornetti rigati s kuřetem

Těstoviny penne s boloňskou omáčkou

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít těstoviny, které máte nejraději, od špaget přes tortelini až po gnochi.

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
500 g mletého hovězího masa
680 ml rajčatové omáčky
500 ml hovězího vývaru
2,5 lžičky sušené majoránky
400 g těstovin penne
sůl
pepř
100 g čerstvého špenátu
plátky parmazánu

Jak na to?

Boloňské těstoviny zná jistě každý z vás. Zde je recept na italské penne s boloňskou omáčkou.

1) V hrnci rozpalte olej, zprudka na něm opečte cibuli a mrkev a po 5 minutách i česnek a hovězí maso.

2) Poté vmíchejte omáčku, vývar a majoránku.

3) Přiveďte k varu, vsypte (neuvařené) těstoviny a na mírném ohni vařte přiklopené 15–20 minut.

4) Osolte, opepřete, vmíchejte špenát a posypte parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Těstoviny penne s boloňskou omáčkou

Hlavní chod Snadné Italská Omáčky Vaření Těstoviny Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (7)

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít těstoviny, které máte nejraději, od špaget přes tortelini až po gnochi.

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
500 g mletého hovězího masa
680 ml rajčatové omáčky
500 ml hovězího vývaru
2,5 lžičky sušené majoránky
400 g těstovin penne
sůl
pepř
100 g čerstvého špenátu
plátky parmazánu

Jak na to?

Boloňské těstoviny zná jistě každý z vás. Zde je recept na italské penne s boloňskou omáčkou.

1) V hrnci rozpalte olej, zprudka na něm opečte cibuli a mrkev a po 5 minutách i česnek a hovězí maso.

2) Poté vmíchejte omáčku, vývar a majoránku.

3) Přiveďte k varu, vsypte (neuvařené) těstoviny a na mírném ohni vařte přiklopené 15–20 minut.

4) Osolte, opepřete, vmíchejte špenát a posypte parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tagliatelle s ragú
Tagliatelle s ragú
Tagliatelle s ragú
Tagliatelle s ragú
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Těstoviny se sýrovou omáčkou a...
Zapečené gigli
Zapečené gigli
Zapečené gigli
Zapečené gigli
Cornetti rigati s kuřetem
Cornetti rigati s kuřetem
Cornetti rigati s kuřetem
Cornetti rigati s kuřetem

Inspirujte se podobnými recepty