Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
500 g mletého hovězího masa
680 ml rajčatové omáčky
500 ml hovězího vývaru
2,5 lžičky sušené majoránky
400 g těstovin penne
sůl
pepř
100 g čerstvého špenátu
plátky parmazánu

Postup přípravy

Boloňské těstoviny zná jistě každý z vás. Zde je recept na italské penne s boloňskou omáčkou.

1) V hrnci rozpalte olej, zprudka na něm opečte cibuli a mrkev a po 5 minutách i česnek a hovězí maso.

2) Poté vmíchejte omáčku, vývar a majoránku.

3) Přiveďte k varu, vsypte (neuvařené) těstoviny a na mírném ohni vařte přiklopené 15–20 minut.

4) Osolte, opepřete, vmíchejte špenát a posypte parmazánem.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty