Pečený pangasius ve vínové omáčce

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Asijská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Pangas 4 ks
- Sůl
- Pepř
- Mouka hladká 2 plž
- Olej slunečnicový 2 plž
- Máslo 30 g
- Česnek 2 strouž.
- Bílé víno 50 ml
- Bujón zeleninový 1 ks
- Olivy zelené 40 g
- Olivy černé 40 g
- Citron BIO 1 ks
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Pangas 4 ks
- Sůl
- Pepř
- Mouka hladká 2 plž
- Olej slunečnicový 2 plž
- Máslo 30 g
- Česnek 2 strouž.
- Bílé víno 50 ml
- Bujón zeleninový 1 ks
- Olivy zelené 40 g
- Olivy černé 40 g
- Citron BIO 1 ks
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
Příprava
- 1Filety pangasia opláchněte, osušte a jemně osolte a opepřete. Obalte je ve 2 lžících hladké mouky, přebytečnou mouku oklepejte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a filety opečte z obou stran dozlatova, 3–4 minuty z každé strany. Poté je vyjměte a dejte stranou.
- 2Do pánve, v které jste smažili ryby, přidejte 30 g másla a orestujte oloupané, najemno nasekané 2 stroužky česneku, dokud nezavoní. Zalijte 50 ml vína a nechte ho zredukovat na polovinu. Poté přidejte 150 ml vývaru připraveného z bujónu, na drobné kousky nasekaných 40 g zelených a 40 g černých oliv a šťávu z 1 citronu. Omáčku krátce povařte a na závěr vmíchejte nastrouhanou citronovou kůru.
- 3Filet vraťte zpět do pánve a krátce prohřejte v omáčce.
- 4Pangasia podávejte na talíři přelitého omáčkou s čerstvě nasekanou petrželkou. Vychutnejte si jemnou chuť bílé ryby k obědu nebo večeři.
- 1Filety pangasia opláchněte, osušte a jemně osolte a opepřete. Obalte je ve 2 lžících hladké mouky, přebytečnou mouku oklepejte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a filety opečte z obou stran dozlatova, 3–4 minuty z každé strany. Poté je vyjměte a dejte stranou.
- 2Do pánve, v které jste smažili ryby, přidejte 30 g másla a orestujte oloupané, najemno nasekané 2 stroužky česneku, dokud nezavoní. Zalijte 50 ml vína a nechte ho zredukovat na polovinu. Poté přidejte 150 ml vývaru připraveného z bujónu, na drobné kousky nasekaných 40 g zelených a 40 g černých oliv a šťávu z 1 citronu. Omáčku krátce povařte a na závěr vmíchejte nastrouhanou citronovou kůru.
- 3Filet vraťte zpět do pánve a krátce prohřejte v omáčce.
- 4Pangasia podávejte na talíři přelitého omáčkou s čerstvě nasekanou petrželkou. Vychutnejte si jemnou chuť bílé ryby k obědu nebo večeři.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.