Albert logo
  • Pečený pangasius ve vínové omáčce

Pečený pangasius ve vínové omáčce

Pečený pangasius ve vínové omáčce
Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Asijská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Pangas 4 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Mouka hladká 2 plž
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Máslo 30 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Bílé víno 50 ml
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Olivy zelené 40 g
  • Olivy černé 40 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Pangas 4 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Mouka hladká 2 plž
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Máslo 30 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Bílé víno 50 ml
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Olivy zelené 40 g
  • Olivy černé 40 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

  1. 1
    Filety pangasia opláchněte, osušte a jemně osolte a opepřete. Obalte je ve 2 lžících hladké mouky, přebytečnou mouku oklepejte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a filety opečte z obou stran dozlatova, 3–4 minuty z každé strany. Poté je vyjměte a dejte stranou.
  2. 2
    Do pánve, v které jste smažili ryby, přidejte 30 g másla a orestujte oloupané, najemno nasekané 2 stroužky česneku, dokud nezavoní. Zalijte 50 ml vína a nechte ho zredukovat na polovinu. Poté přidejte 150 ml vývaru připraveného z bujónu, na drobné kousky nasekaných 40 g zelených a 40 g černých oliv a šťávu z 1 citronu. Omáčku krátce povařte a na závěr vmíchejte nastrouhanou citronovou kůru.
  3. 3
    Filet vraťte zpět do pánve a krátce prohřejte v omáčce.
  4. 4
    Pangasia podávejte na talíři přelitého omáčkou s čerstvě nasekanou petrželkou. Vychutnejte si jemnou chuť bílé ryby k obědu nebo večeři.
  1. 1
    Filety pangasia opláchněte, osušte a jemně osolte a opepřete. Obalte je ve 2 lžících hladké mouky, přebytečnou mouku oklepejte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a filety opečte z obou stran dozlatova, 3–4 minuty z každé strany. Poté je vyjměte a dejte stranou.
  2. 2
    Do pánve, v které jste smažili ryby, přidejte 30 g másla a orestujte oloupané, najemno nasekané 2 stroužky česneku, dokud nezavoní. Zalijte 50 ml vína a nechte ho zredukovat na polovinu. Poté přidejte 150 ml vývaru připraveného z bujónu, na drobné kousky nasekaných 40 g zelených a 40 g černých oliv a šťávu z 1 citronu. Omáčku krátce povařte a na závěr vmíchejte nastrouhanou citronovou kůru.
  3. 3
    Filet vraťte zpět do pánve a krátce prohřejte v omáčce.
  4. 4
    Pangasia podávejte na talíři přelitého omáčkou s čerstvě nasekanou petrželkou. Vychutnejte si jemnou chuť bílé ryby k obědu nebo večeři.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.11.2025 do 25.11.2025

Platný ještě dnes

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 44 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Platný ještě 37 dní

Od 19.11.2025 do 24.12.2025

Platný ještě dnes

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 8 dní

Od 19.11.2025 do 25.11.2025

Platný ještě dnes

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 15 dní

Od 12.11.2025 do 02.12.2025

Platný ještě 44 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.