Pečený losos s omáčkou chimichurri
Ingredience
1 | hrst natě hladkolisté petrželky |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu |
1 | stroužek česneku |
1 | lžička mleté uzené papriky |
½ | lžičky mletého chilli |
1 | lžička sušeného oregana |
3 | lžíce červeného vinného octa |
sůl | |
pepř | |
4 | rajčata |
1 | okurka |
150 g | černých oliv |
20 g | másla |
800 g | lososa z Rybího trhu Albert |
1 | citron NP Bio |
2 | snítky čerstvého tymiánu |
Postup přípravy
1. Hrst petrželky a 2 snítky rozmarýnu nasekejte najemno, oloupaný stroužek česneku prolisujte. V misce promíchejte se lžičkou uzené papriky, špetkou chilli, lžičkou oregana a 3 lžícemi octa. Osolte a opepřete dle chuti.
2. Omytá 4 rajčata nakrájejte na kousky a omytou okurku na kolečka. Vsypte do misky. Přidejte 150 g scezených černých oliv a vše promíchejte s omáčkou chimichurri.
3. V rozpálené pánvi na másle opečte 10 minut z obou stran 800 g filetů. V případě potřeby přidejte další máslo. Poté osolte a opepřete.
4. Pečeného lososa podávejte s omáčkou a ochucenou zeleninou. Ozdobte plátky omytého citronu, snítkou čerstvé petrželky a tymiánu. S tímto lososem si dopřejete večeři s úctou k moři.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY