×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené lilky se smetanou a granátovým jablkem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Pečené lilky se smetanou a granátovým jablkem

Co budete potřebovat

4 lilky
olivový olej
2 lžičky sušeného tymiánu
sůl a pepř
1 svazek čerstvého tymiánu
2 kelímky zakysané smetany
1–2 stroužky česneku
1 granátové jablko

Jak na to?

Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně vytvořte ostrým nožem zářezy do tvaru mřížky, díky tomu se dužina lépe a rychleji propeče. Půlky lilků naskládejte vedle sebe do pekáče a poctivě zakápněte olivovým olejem, posypte sušeným tymiánem, osolte a opepřete. Přidejte čerstvý tymián a pečte asi 40 minut při teplotě 200 °C.
Do zakysané smetany vmíchejte rozmačkaný česnek, sůl a trochu olivového oleje. Omáčku naneste na ještě teplé lilky, zasypte zrnky z granátového jablka a zakápněte olivovým olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené lilky se smetanou a granátovým jablkem

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Vegetariánské Lilek - fialový král , Tymián Magazín 5/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 lilky
olivový olej
2 lžičky sušeného tymiánu
sůl a pepř
1 svazek čerstvého tymiánu
2 kelímky zakysané smetany
1–2 stroužky česneku
1 granátové jablko

Jak na to?

Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně vytvořte ostrým nožem zářezy do tvaru mřížky, díky tomu se dužina lépe a rychleji propeče. Půlky lilků naskládejte vedle sebe do pekáče a poctivě zakápněte olivovým olejem, posypte sušeným tymiánem, osolte a opepřete. Přidejte čerstvý tymián a pečte asi 40 minut při teplotě 200 °C.
Do zakysané smetany vmíchejte rozmačkaný česnek, sůl a trochu olivového oleje. Omáčku naneste na ještě teplé lilky, zasypte zrnky z granátového jablka a zakápněte olivovým olejem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty