×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené kuře s bylinkami
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Maso , Velikonoce , Bezlepkové ,

Pečené kuře s bylinkami

Co budu potřebovat

1 větší BIO kuře (1,5 kg)
2 citrony
1 svazek čerstvého tymiánu
1 svazek pažitky
1 svazek kudrnky
2 stroužky česneku
sůl a pepř
170 g změklého másla
olivový olej
1 kg malých brambor

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Kuře omyjte a důkladně osušte. Nastrouhejte citronovou kůru, nasekejte polovinu tymiánu, pažitky a kudrnky, česnek pokrájejte na tenké plátky, směs osolte, opepřete a promíchejte se změklým máslem (50 g másla si nechte stranou na brambory).
Uvolněte kůži na prsou a naplňte ji ochuceným máslem. Břišní dutinu kuřete osolte, dovnitř vložte rozpůlený citron a zbývající tymián. Kuře svažte, celé potřete olivovým olejem, osolte a dejte do pekáče prsíčky nahoru. Podle potřeby během pečení podlijte trochou vody.
Brambory oloupejte, nechte vcelku a uvařte v osolené vodě. Mezitím posekejte zbývající byliny. Hotové brambory slijte, vraťte do hrnce, přidejte máslo a nasekané byliny, osolte a promíchejte. Kuře naporcujte, podávejte s bylinkovými bramborami a přelité výpekem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Králík dušený v bílém víně

    Maso 60 minut
  • Králičí hřbet v balíčku

    Maso 45 minut
  • Králičí stehna na hořčici

    Maso 60 minut