Pečené kuře s bylinkami
Ingredience
1 | větší BIO kuře (1,5 kg) |
2 | citrony |
1 | svazek čerstvého tymiánu |
1 | svazek pažitky |
1 | svazek kudrnky |
2 | stroužky česneku |
sůl a pepř | |
170 g | změklého másla |
olivový olej | |
1 kg | malých brambor |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C. Kuře omyjte a důkladně osušte. Nastrouhejte citronovou kůru, nasekejte polovinu tymiánu, pažitky a kudrnky, česnek pokrájejte na tenké plátky, směs osolte, opepřete a promíchejte se změklým máslem (50 g másla si nechte stranou na brambory).
Uvolněte kůži na prsou a naplňte ji ochuceným máslem. Břišní dutinu kuřete osolte, dovnitř vložte rozpůlený citron a zbývající tymián. Kuře svažte, celé potřete olivovým olejem, osolte a dejte do pekáče prsíčky nahoru. Podle potřeby během pečení podlijte trochou vody.
Brambory oloupejte, nechte vcelku a uvařte v osolené vodě. Mezitím posekejte zbývající byliny. Hotové brambory slijte, vraťte do hrnce, přidejte máslo a nasekané byliny, osolte a promíchejte. Kuře naporcujte, podávejte s bylinkovými bramborami a přelité výpekem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY