×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené kuře s bylinkami

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka

Pečené kuře s bylinkami

Co budete potřebovat

1 větší BIO kuře (1,5 kg)
2 citrony
1 svazek čerstvého tymiánu
1 svazek pažitky
1 svazek kudrnky
2 stroužky česneku
sůl a pepř
170 g změklého másla
olivový olej
1 kg malých brambor

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Kuře omyjte a důkladně osušte. Nastrouhejte citronovou kůru, nasekejte polovinu tymiánu, pažitky a kudrnky, česnek pokrájejte na tenké plátky, směs osolte, opepřete a promíchejte se změklým máslem (50 g másla si nechte stranou na brambory).
Uvolněte kůži na prsou a naplňte ji ochuceným máslem. Břišní dutinu kuřete osolte, dovnitř vložte rozpůlený citron a zbývající tymián. Kuře svažte, celé potřete olivovým olejem, osolte a dejte do pekáče prsíčky nahoru. Podle potřeby během pečení podlijte trochou vody.
Brambory oloupejte, nechte vcelku a uvařte v osolené vodě. Mezitím posekejte zbývající byliny. Hotové brambory slijte, vraťte do hrnce, přidejte máslo a nasekané byliny, osolte a promíchejte. Kuře naporcujte, podávejte s bylinkovými bramborami a přelité výpekem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené kuře s bylinkami

Hlavní chod Velmi snadné Maso Velikonoce Bezlepkové Králík a kuře podle Zdeňka Pohlreicha , Tymián , Pažitka Magazín 3/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

1 větší BIO kuře (1,5 kg)
2 citrony
1 svazek čerstvého tymiánu
1 svazek pažitky
1 svazek kudrnky
2 stroužky česneku
sůl a pepř
170 g změklého másla
olivový olej
1 kg malých brambor

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Kuře omyjte a důkladně osušte. Nastrouhejte citronovou kůru, nasekejte polovinu tymiánu, pažitky a kudrnky, česnek pokrájejte na tenké plátky, směs osolte, opepřete a promíchejte se změklým máslem (50 g másla si nechte stranou na brambory).
Uvolněte kůži na prsou a naplňte ji ochuceným máslem. Břišní dutinu kuřete osolte, dovnitř vložte rozpůlený citron a zbývající tymián. Kuře svažte, celé potřete olivovým olejem, osolte a dejte do pekáče prsíčky nahoru. Podle potřeby během pečení podlijte trochou vody.
Brambory oloupejte, nechte vcelku a uvařte v osolené vodě. Mezitím posekejte zbývající byliny. Hotové brambory slijte, vraťte do hrnce, přidejte máslo a nasekané byliny, osolte a promíchejte. Kuře naporcujte, podávejte s bylinkovými bramborami a přelité výpekem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka

Inspirujte se podobnými recepty