×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem

Tip do kuchyně

 

Kuřátka podávejte zalitá pestovou omáčkou a posypaná šalvějovou solí.

Co budete potřebovat

160 g másla
mletý černý pepř
sůl
6–8 mini kuřátek nebo jarních kuřátek
8 šalvějových lístků
2 biocitrony + 2 citrony k podávání
Na bylinkovou omáčku:
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 cibule
2 plátky chleba
4 lžíce piniových oříšků
1 svazek šalvěje
4 hrsti hladkolisté petrželky
360 ml kuřecího vývaru
Na šalvějovou sůl:
2 svazky šalvěje
2 lžíce soli

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo opepřete a nechte ho v pokojové teplotě povolit.

3) Kuřátkům opatrně uvolněte kůži na prsou a do vzniklého prostoru rozdělte většinu másla a šalvějové listy.

4) Citrony rozkrájejte na čtvrtky a rozdělte je do břišních dutin – do větších můžete dát čtvrtky dvě.

5) Nohy pak svažte kuchyňským provázkem k sobě a kuřátka ze všech stran osolte.

6) Zbylým máslem kuřátka potřete a pečte asi 35 až 45 minut doměkka.

7) Mezitím si připravte bylinkové pesto. Olej rozpalte na maximum, přidejte česnek, cibuli, chleba a piniové oříšky a 5 minut opékejte.

8) Přendejte je do mísy robotu, přidejte šalvěj, petrželku, vývar a pepř a rozmixujte nahrubo.

9) Vraťte na pánev a na středním ohni 2 až 3 minuty zahřívejte.

10) Na šalvějovou sůl rozmixujte sůl a šalvěj dohladka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Petržel kadeřavá Magazín 4/2013
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Kuřátka podávejte zalitá pestovou omáčkou a posypaná šalvějovou solí.

Co budete potřebovat

160 g másla
mletý černý pepř
sůl
6–8 mini kuřátek nebo jarních kuřátek
8 šalvějových lístků
2 biocitrony + 2 citrony k podávání
Na bylinkovou omáčku:
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 cibule
2 plátky chleba
4 lžíce piniových oříšků
1 svazek šalvěje
4 hrsti hladkolisté petrželky
360 ml kuřecího vývaru
Na šalvějovou sůl:
2 svazky šalvěje
2 lžíce soli

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo opepřete a nechte ho v pokojové teplotě povolit.

3) Kuřátkům opatrně uvolněte kůži na prsou a do vzniklého prostoru rozdělte většinu másla a šalvějové listy.

4) Citrony rozkrájejte na čtvrtky a rozdělte je do břišních dutin – do větších můžete dát čtvrtky dvě.

5) Nohy pak svažte kuchyňským provázkem k sobě a kuřátka ze všech stran osolte.

6) Zbylým máslem kuřátka potřete a pečte asi 35 až 45 minut doměkka.

7) Mezitím si připravte bylinkové pesto. Olej rozpalte na maximum, přidejte česnek, cibuli, chleba a piniové oříšky a 5 minut opékejte.

8) Přendejte je do mísy robotu, přidejte šalvěj, petrželku, vývar a pepř a rozmixujte nahrubo.

9) Vraťte na pánev a na středním ohni 2 až 3 minuty zahřívejte.

10) Na šalvějovou sůl rozmixujte sůl a šalvěj dohladka.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019