×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem

Tip do kuchyně

 

Kuřátka podávejte zalitá pestovou omáčkou a posypaná šalvějovou solí.

Co budete potřebovat

160 g másla
mletý černý pepř
sůl
6–8 mini kuřátek nebo jarních kuřátek
8 šalvějových lístků
2 biocitrony + 2 citrony k podávání
Na bylinkovou omáčku:
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 cibule
2 plátky chleba
4 lžíce piniových oříšků
1 svazek šalvěje
4 hrsti hladkolisté petrželky
360 ml kuřecího vývaru
Na šalvějovou sůl:
2 svazky šalvěje
2 lžíce soli

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo opepřete a nechte ho v pokojové teplotě povolit.

3) Kuřátkům opatrně uvolněte kůži na prsou a do vzniklého prostoru rozdělte většinu másla a šalvějové listy.

4) Citrony rozkrájejte na čtvrtky a rozdělte je do břišních dutin – do větších můžete dát čtvrtky dvě.

5) Nohy pak svažte kuchyňským provázkem k sobě a kuřátka ze všech stran osolte.

6) Zbylým máslem kuřátka potřete a pečte asi 35 až 45 minut doměkka.

7) Mezitím si připravte bylinkové pesto. Olej rozpalte na maximum, přidejte česnek, cibuli, chleba a piniové oříšky a 5 minut opékejte.

8) Přendejte je do mísy robotu, přidejte šalvěj, petrželku, vývar a pepř a rozmixujte nahrubo.

9) Vraťte na pánev a na středním ohni 2 až 3 minuty zahřívejte.

10) Na šalvějovou sůl rozmixujte sůl a šalvěj dohladka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 4/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Kuřátka podávejte zalitá pestovou omáčkou a posypaná šalvějovou solí.

Co budete potřebovat

160 g másla
mletý černý pepř
sůl
6–8 mini kuřátek nebo jarních kuřátek
8 šalvějových lístků
2 biocitrony + 2 citrony k podávání
Na bylinkovou omáčku:
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 cibule
2 plátky chleba
4 lžíce piniových oříšků
1 svazek šalvěje
4 hrsti hladkolisté petrželky
360 ml kuřecího vývaru
Na šalvějovou sůl:
2 svazky šalvěje
2 lžíce soli

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo opepřete a nechte ho v pokojové teplotě povolit.

3) Kuřátkům opatrně uvolněte kůži na prsou a do vzniklého prostoru rozdělte většinu másla a šalvějové listy.

4) Citrony rozkrájejte na čtvrtky a rozdělte je do břišních dutin – do větších můžete dát čtvrtky dvě.

5) Nohy pak svažte kuchyňským provázkem k sobě a kuřátka ze všech stran osolte.

6) Zbylým máslem kuřátka potřete a pečte asi 35 až 45 minut doměkka.

7) Mezitím si připravte bylinkové pesto. Olej rozpalte na maximum, přidejte česnek, cibuli, chleba a piniové oříšky a 5 minut opékejte.

8) Přendejte je do mísy robotu, přidejte šalvěj, petrželku, vývar a pepř a rozmixujte nahrubo.

9) Vraťte na pánev a na středním ohni 2 až 3 minuty zahřívejte.

10) Na šalvějovou sůl rozmixujte sůl a šalvěj dohladka.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty