×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem

Tip do kuchyně

 

Kuřátka podávejte zalitá pestovou omáčkou a posypaná šalvějovou solí.

Co budete potřebovat

160 g másla
mletý černý pepř
sůl
6–8 mini kuřátek nebo jarních kuřátek
8 šalvějových lístků
2 biocitrony + 2 citrony k podávání
Na bylinkovou omáčku:
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 cibule
2 plátky chleba
4 lžíce piniových oříšků
1 svazek šalvěje
4 hrsti hladkolisté petrželky
360 ml kuřecího vývaru
Na šalvějovou sůl:
2 svazky šalvěje
2 lžíce soli

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo opepřete a nechte ho v pokojové teplotě povolit.

3) Kuřátkům opatrně uvolněte kůži na prsou a do vzniklého prostoru rozdělte většinu másla a šalvějové listy.

4) Citrony rozkrájejte na čtvrtky a rozdělte je do břišních dutin – do větších můžete dát čtvrtky dvě.

5) Nohy pak svažte kuchyňským provázkem k sobě a kuřátka ze všech stran osolte.

6) Zbylým máslem kuřátka potřete a pečte asi 35 až 45 minut doměkka.

7) Mezitím si připravte bylinkové pesto. Olej rozpalte na maximum, přidejte česnek, cibuli, chleba a piniové oříšky a 5 minut opékejte.

8) Přendejte je do mísy robotu, přidejte šalvěj, petrželku, vývar a pepř a rozmixujte nahrubo.

9) Vraťte na pánev a na středním ohni 2 až 3 minuty zahřívejte.

10) Na šalvějovou sůl rozmixujte sůl a šalvěj dohladka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 4/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Kuřátka podávejte zalitá pestovou omáčkou a posypaná šalvějovou solí.

Co budete potřebovat

160 g másla
mletý černý pepř
sůl
6–8 mini kuřátek nebo jarních kuřátek
8 šalvějových lístků
2 biocitrony + 2 citrony k podávání
Na bylinkovou omáčku:
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 cibule
2 plátky chleba
4 lžíce piniových oříšků
1 svazek šalvěje
4 hrsti hladkolisté petrželky
360 ml kuřecího vývaru
Na šalvějovou sůl:
2 svazky šalvěje
2 lžíce soli

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo opepřete a nechte ho v pokojové teplotě povolit.

3) Kuřátkům opatrně uvolněte kůži na prsou a do vzniklého prostoru rozdělte většinu másla a šalvějové listy.

4) Citrony rozkrájejte na čtvrtky a rozdělte je do břišních dutin – do větších můžete dát čtvrtky dvě.

5) Nohy pak svažte kuchyňským provázkem k sobě a kuřátka ze všech stran osolte.

6) Zbylým máslem kuřátka potřete a pečte asi 35 až 45 minut doměkka.

7) Mezitím si připravte bylinkové pesto. Olej rozpalte na maximum, přidejte česnek, cibuli, chleba a piniové oříšky a 5 minut opékejte.

8) Přendejte je do mísy robotu, přidejte šalvěj, petrželku, vývar a pepř a rozmixujte nahrubo.

9) Vraťte na pánev a na středním ohni 2 až 3 minuty zahřívejte.

10) Na šalvějovou sůl rozmixujte sůl a šalvěj dohladka.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty