×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem

Tip do kuchyně

 

Kuřátka podávejte zalitá pestovou omáčkou a posypaná šalvějovou solí.

Co budete potřebovat

160 g másla
mletý černý pepř
sůl
6–8 mini kuřátek nebo jarních kuřátek
8 šalvějových lístků
2 biocitrony + 2 citrony k podávání
Na bylinkovou omáčku:
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 cibule
2 plátky chleba
4 lžíce piniových oříšků
1 svazek šalvěje
4 hrsti hladkolisté petrželky
360 ml kuřecího vývaru
Na šalvějovou sůl:
2 svazky šalvěje
2 lžíce soli

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo opepřete a nechte ho v pokojové teplotě povolit.

3) Kuřátkům opatrně uvolněte kůži na prsou a do vzniklého prostoru rozdělte většinu másla a šalvějové listy.

4) Citrony rozkrájejte na čtvrtky a rozdělte je do břišních dutin – do větších můžete dát čtvrtky dvě.

5) Nohy pak svažte kuchyňským provázkem k sobě a kuřátka ze všech stran osolte.

6) Zbylým máslem kuřátka potřete a pečte asi 35 až 45 minut doměkka.

7) Mezitím si připravte bylinkové pesto. Olej rozpalte na maximum, přidejte česnek, cibuli, chleba a piniové oříšky a 5 minut opékejte.

8) Přendejte je do mísy robotu, přidejte šalvěj, petrželku, vývar a pepř a rozmixujte nahrubo.

9) Vraťte na pánev a na středním ohni 2 až 3 minuty zahřívejte.

10) Na šalvějovou sůl rozmixujte sůl a šalvěj dohladka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 4/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Kuřátka podávejte zalitá pestovou omáčkou a posypaná šalvějovou solí.

Co budete potřebovat

160 g másla
mletý černý pepř
sůl
6–8 mini kuřátek nebo jarních kuřátek
8 šalvějových lístků
2 biocitrony + 2 citrony k podávání
Na bylinkovou omáčku:
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 cibule
2 plátky chleba
4 lžíce piniových oříšků
1 svazek šalvěje
4 hrsti hladkolisté petrželky
360 ml kuřecího vývaru
Na šalvějovou sůl:
2 svazky šalvěje
2 lžíce soli

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo opepřete a nechte ho v pokojové teplotě povolit.

3) Kuřátkům opatrně uvolněte kůži na prsou a do vzniklého prostoru rozdělte většinu másla a šalvějové listy.

4) Citrony rozkrájejte na čtvrtky a rozdělte je do břišních dutin – do větších můžete dát čtvrtky dvě.

5) Nohy pak svažte kuchyňským provázkem k sobě a kuřátka ze všech stran osolte.

6) Zbylým máslem kuřátka potřete a pečte asi 35 až 45 minut doměkka.

7) Mezitím si připravte bylinkové pesto. Olej rozpalte na maximum, přidejte česnek, cibuli, chleba a piniové oříšky a 5 minut opékejte.

8) Přendejte je do mísy robotu, přidejte šalvěj, petrželku, vývar a pepř a rozmixujte nahrubo.

9) Vraťte na pánev a na středním ohni 2 až 3 minuty zahřívejte.

10) Na šalvějovou sůl rozmixujte sůl a šalvěj dohladka.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty