×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené fíky plněné kozím sýrem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Pečené fíky plněné kozím sýrem

Co budete potřebovat

6 středně velkých fíků
80 g krémového kozího sýru
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce tekutého medu
1 lžička čerstvého tymiánu

Jak na to?

Fíkům odstraňte stopku a  nařízněte je do kříže zhruba do poloviny. Trochu roztáhněte pomocí lžičky, aby se uprostřed udělal prostor pro náplň.
Kozí sýr naplňte do fíků a  přesuňte je do zapékací misky. Posypejte nasekanými vlašskými ořechy a  pokapejte medem.
Vložte do trouby a  pečte pět až deset minut při teplotě 200 °C, až fíky změknou a  pustí trochu šťávy. Upečené posypejte lístky tymiánu. Podávat je můžete teplé i  zastudena jako letní dezert nebo chuťovku k  vínu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené fíky plněné kozím sýrem

Předkrm Velmi snadné Chuťovky Bezlepkové Vegetariánské Tymián Magazín 8/2017 Počet porcí: 6 kusů
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

6 středně velkých fíků
80 g krémového kozího sýru
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce tekutého medu
1 lžička čerstvého tymiánu

Jak na to?

Fíkům odstraňte stopku a  nařízněte je do kříže zhruba do poloviny. Trochu roztáhněte pomocí lžičky, aby se uprostřed udělal prostor pro náplň.
Kozí sýr naplňte do fíků a  přesuňte je do zapékací misky. Posypejte nasekanými vlašskými ořechy a  pokapejte medem.
Vložte do trouby a  pečte pět až deset minut při teplotě 200 °C, až fíky změknou a  pustí trochu šťávy. Upečené posypejte lístky tymiánu. Podávat je můžete teplé i  zastudena jako letní dezert nebo chuťovku k  vínu.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019