×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené fíky plněné kozím sýrem

Další recepty a články

Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené...
Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené řepy...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi

Pečené fíky plněné kozím sýrem

Co budete potřebovat

6 středně velkých fíků
80 g krémového kozího sýru
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce tekutého medu
1 lžička čerstvého tymiánu

Jak na to?

Fíkům odstraňte stopku a  nařízněte je do kříže zhruba do poloviny. Trochu roztáhněte pomocí lžičky, aby se uprostřed udělal prostor pro náplň.
Kozí sýr naplňte do fíků a  přesuňte je do zapékací misky. Posypejte nasekanými vlašskými ořechy a  pokapejte medem.
Vložte do trouby a  pečte pět až deset minut při teplotě 200 °C, až fíky změknou a  pustí trochu šťávy. Upečené posypejte lístky tymiánu. Podávat je můžete teplé i  zastudena jako letní dezert nebo chuťovku k  vínu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené fíky plněné kozím sýrem

Předkrm Velmi snadné Chuťovky Bezlepkové Vegetariánské Magazín 8/2017 Počet porcí: 6 kusů
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

6 středně velkých fíků
80 g krémového kozího sýru
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce tekutého medu
1 lžička čerstvého tymiánu

Jak na to?

Fíkům odstraňte stopku a  nařízněte je do kříže zhruba do poloviny. Trochu roztáhněte pomocí lžičky, aby se uprostřed udělal prostor pro náplň.
Kozí sýr naplňte do fíků a  přesuňte je do zapékací misky. Posypejte nasekanými vlašskými ořechy a  pokapejte medem.
Vložte do trouby a  pečte pět až deset minut při teplotě 200 °C, až fíky změknou a  pustí trochu šťávy. Upečené posypejte lístky tymiánu. Podávat je můžete teplé i  zastudena jako letní dezert nebo chuťovku k  vínu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené řepy...
Jednohubky z červené řepy...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi

Inspirujte se podobnými recepty