×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené fíky plněné kozím sýrem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Pečené fíky plněné kozím sýrem

Co budete potřebovat

6 středně velkých fíků
80 g krémového kozího sýru
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce tekutého medu
1 lžička čerstvého tymiánu

Jak na to?

Fíkům odstraňte stopku a  nařízněte je do kříže zhruba do poloviny. Trochu roztáhněte pomocí lžičky, aby se uprostřed udělal prostor pro náplň.
Kozí sýr naplňte do fíků a  přesuňte je do zapékací misky. Posypejte nasekanými vlašskými ořechy a  pokapejte medem.
Vložte do trouby a  pečte pět až deset minut při teplotě 200 °C, až fíky změknou a  pustí trochu šťávy. Upečené posypejte lístky tymiánu. Podávat je můžete teplé i  zastudena jako letní dezert nebo chuťovku k  vínu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené fíky plněné kozím sýrem

Předkrm Velmi snadné Chuťovky Bezlepkové Vegetariánské Tymián Magazín 8/2017 Počet porcí: 6 kusů
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

6 středně velkých fíků
80 g krémového kozího sýru
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce tekutého medu
1 lžička čerstvého tymiánu

Jak na to?

Fíkům odstraňte stopku a  nařízněte je do kříže zhruba do poloviny. Trochu roztáhněte pomocí lžičky, aby se uprostřed udělal prostor pro náplň.
Kozí sýr naplňte do fíků a  přesuňte je do zapékací misky. Posypejte nasekanými vlašskými ořechy a  pokapejte medem.
Vložte do trouby a  pečte pět až deset minut při teplotě 200 °C, až fíky změknou a  pustí trochu šťávy. Upečené posypejte lístky tymiánu. Podávat je můžete teplé i  zastudena jako letní dezert nebo chuťovku k  vínu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty