Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečené brambory, smetanový přeliv s koprem a okurkami
Albert logoAlbert logo
  • Pečené brambory, smetanový přeliv s koprem a okurkami

Pečené brambory, smetanový přeliv s koprem a okurkami

Zkuste neplýtvat a využít i zbytky z lednice a ze spíže. Na tento recept na zapečené brambory vám bude stačit pár ingrediencí, které najdete doma.
Pečené brambory, smetanový přeliv s koprem a okurkami
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Skandinávská
Vegetariánské
Příloha

Ingredience

Složení
2 porce
  • Olej olivový
  • Brambory 4 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Jogurt bílý 1 ks
  • Kopr 2 plž
  • Kyselé okurky 3 ks
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Olej olivový
  • Brambory 4 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Jogurt bílý 1 ks
  • Kopr 2 plž
  • Kyselé okurky 3 ks
  • Citronová šťáva 1 člž

Příprava

1
Důkladně omyjte a osušte 4 velké brambory. Potřete je olivovým olejem a vložte do pekáčku.
2
Troubu rozehřejte na 180 °C, vložte brambory a pečte přibližně 25 minut.
3
Během pečení v misce smíchejte 200 g zakysané smetany a 200 ml bílého jogurtu. Nasekejte kopr a 2 větší kyselé okurky nadrobno. Přidejte ke smetanové směsi a ochuťte lžičkou šťávy z citronu. Osolte a opepřete.
4
Upečené brambory můžete rozpůlit nebo zmáčknout tak, aby vznikla puklina. Každý kousek pak naplňte ochucenou smetanou. Servírujte, dokud jsou brambory ještě teplé. Dobrou chuť.
1
Důkladně omyjte a osušte 4 velké brambory. Potřete je olivovým olejem a vložte do pekáčku.
2
Troubu rozehřejte na 180 °C, vložte brambory a pečte přibližně 25 minut.
3
Během pečení v misce smíchejte 200 g zakysané smetany a 200 ml bílého jogurtu. Nasekejte kopr a 2 větší kyselé okurky nadrobno. Přidejte ke smetanové směsi a ochuťte lžičkou šťávy z citronu. Osolte a opepřete.
4
Upečené brambory můžete rozpůlit nebo zmáčknout tak, aby vznikla puklina. Každý kousek pak naplňte ochucenou smetanou. Servírujte, dokud jsou brambory ještě teplé. Dobrou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o bramborách měli vědět
    Brambory vařené nebo pečené se slupkou si zachovávají více vlákniny než brambory loupané. Vláknina může pozitivně ovlivňovat správnou funkci střev. Pod slupkou také najdeme největší množství vitaminů a minerálů.
  • Jak udělat brambory zdravější
    Zakysanou smetanu můžete zpestřit najemno nakrájenou čerstvou zeleninou nebo avokádem.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.