
Pečené brambory, smetanový přeliv s koprem a okurkami
Zkuste neplýtvat a využít i zbytky z lednice a ze spíže. Na tento recept na zapečené brambory vám bude stačit pár ingrediencí, které najdete doma.

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Skandinávská
Vegetariánské
Příloha
Ingredience
Složení 2 porce
- Olej olivový
- Brambory 4 ks
- Pepř
- Sůl
- Zakysaná smetana 1 ks
- Jogurt bílý 1 ks
- Kopr 2 plž
- Kyselé okurky 3 ks
- Citronová šťáva 1 člž
- Olej olivový
- Brambory 4 ks
- Pepř
- Sůl
- Zakysaná smetana 1 ks
- Jogurt bílý 1 ks
- Kopr 2 plž
- Kyselé okurky 3 ks
- Citronová šťáva 1 člž
Příprava
- 1Důkladně omyjte a osušte 4 velké brambory. Potřete je olivovým olejem a vložte do pekáčku.
- 2Troubu rozehřejte na 180 °C, vložte brambory a pečte přibližně 25 minut.
- 3Během pečení v misce smíchejte 200 g zakysané smetany a 200 ml bílého jogurtu. Nasekejte kopr a 2 větší kyselé okurky nadrobno. Přidejte ke smetanové směsi a ochuťte lžičkou šťávy z citronu. Osolte a opepřete.
- 4Upečené brambory můžete rozpůlit nebo zmáčknout tak, aby vznikla puklina. Každý kousek pak naplňte ochucenou smetanou. Servírujte, dokud jsou brambory ještě teplé. Dobrou chuť.
- 1Důkladně omyjte a osušte 4 velké brambory. Potřete je olivovým olejem a vložte do pekáčku.
- 2Troubu rozehřejte na 180 °C, vložte brambory a pečte přibližně 25 minut.
- 3Během pečení v misce smíchejte 200 g zakysané smetany a 200 ml bílého jogurtu. Nasekejte kopr a 2 větší kyselé okurky nadrobno. Přidejte ke smetanové směsi a ochuťte lžičkou šťávy z citronu. Osolte a opepřete.
- 4Upečené brambory můžete rozpůlit nebo zmáčknout tak, aby vznikla puklina. Každý kousek pak naplňte ochucenou smetanou. Servírujte, dokud jsou brambory ještě teplé. Dobrou chuť.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o bramborách měli vědět Brambory vařené nebo pečené se slupkou si zachovávají více vlákniny než brambory loupané. Vláknina může pozitivně ovlivňovat správnou funkci střev. Pod slupkou také najdeme největší množství vitaminů a minerálů.Jak udělat brambory zdravější Zakysanou smetanu můžete zpestřit najemno nakrájenou čerstvou zeleninou nebo avokádem.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.