
Pečené brambory s dijonskou majonézou
Postup přípravy
Pokud zrovna nemáte moc času na věnování celého dopoledne vaření, zkuste tento recept na pečené brambory s dijonskou majonézou. Příprava vyjde na několik minut, a poté se o vše postará vaše trouba.
1) Nejprve si připravte dijonskou majonézu. Jednoduše smíchejte v míse hořčici, med a majonézu, případně dochuťte solí a pepřem, a poté odložte mísu stranou.
2) Nakrájejte brambory na čtvrtky, a následně je vyskládejte na plech, který předtím vyložte pečícím papírem. Zakápněte brambory olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte plech s bramborami do předehřáté trouby a pečte na 180°C přibližně 45 minut, dokud brambory nezezlátnou. V průběhu pečení můžete brambory obrátit.
Opečené brambory podávejte s majonézou a nakládanými okurkami. Pokud nemáte k dispozici tekutý med, doporučujeme ho před smícháním s ostatními ingrediencemi rozehřát.