Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg brambor
sůl
pepř
olivový olej
nakládané okurky
Na dijonskou majonézu:
1 lžíce dijonské hořčice
3 lžičky tekutého medu
15 lžic majonézy

Postup přípravy

Pokud zrovna nemáte moc času na věnování celého dopoledne vaření, zkuste tento recept na pečené brambory s dijonskou majonézou. Příprava vyjde na několik minut, a poté se o vše postará vaše trouba.

1) Nejprve si připravte dijonskou majonézu. Jednoduše smíchejte v míse hořčici, med a majonézu, případně dochuťte solí a pepřem, a poté odložte mísu stranou.

2) Nakrájejte brambory na čtvrtky, a následně je vyskládejte na plech, který předtím vyložte pečícím papírem. Zakápněte brambory olivovým olejem, osolte, opepřete a vložte plech s bramborami do předehřáté trouby a pečte na 180°C přibližně 45 minut, dokud brambory nezezlátnou. V průběhu pečení můžete brambory obrátit.

Opečené brambory podávejte s majonézou a nakládanými okurkami. Pokud nemáte k dispozici tekutý med, doporučujeme ho před smícháním s ostatními ingrediencemi rozehřát.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty