×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená zelenina s balkánským sýrem

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Pečená zelenina s balkánským sýrem

Kombinaci pečené zeleniny a sýru umocňuje směs koření, kterou si můžete vyladit podle sebe.

Pánev cuisinox

Pánev CUISINOX má jednu z nejlepších povrchových úprav a je jisté, že se po vaření dobře čistí. Podívejte se na další nádobí z řady CUISINOX.

Co budete potřebovat

1 malá červená cibule, nakrájená
na klínky
1 cuketa, nakrájená na špalíky
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
500 g brambor , pokrájených
na kostičky
200 g mražených zelených
fazolek BASIC
500 g rajčat, nakrájených na čtvrtky
4 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce sušeného oregana
100 g rozdrobeného balkánského
sýru AQ

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Cibuli, cuketu a 2 lžíce oleje promíchejte v pánvi či zapékací misce. Osolte a opepřete. Pečte do světle zlaté barvy asi 15 minut.
Potom přidejte zbývající olej, brambory, fazolky, rajčata, česnek, citronovou šťávu a oregano. Promíchejte s cibulí a cuketou, dosolte, dopepřete, pánev či zapékací misku přikryjte alobalem a pečte 30 minut.
Pak odstraňte alobal, promíchejte a pečte ještě dalších 25–30 minut, aby byly brambory měkké a zelenina zlatá.
Podávejte s rozdrobeným balkánským sýrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená zelenina s balkánským sýrem

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (21)

Kombinaci pečené zeleniny a sýru umocňuje směs koření, kterou si můžete vyladit podle sebe.

Pánev cuisinox

Pánev CUISINOX má jednu z nejlepších povrchových úprav a je jisté, že se po vaření dobře čistí. Podívejte se na další nádobí z řady CUISINOX.

Co budete potřebovat

1 malá červená cibule, nakrájená
na klínky
1 cuketa, nakrájená na špalíky
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
500 g brambor , pokrájených
na kostičky
200 g mražených zelených
fazolek BASIC
500 g rajčat, nakrájených na čtvrtky
4 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce sušeného oregana
100 g rozdrobeného balkánského
sýru AQ

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Cibuli, cuketu a 2 lžíce oleje promíchejte v pánvi či zapékací misce. Osolte a opepřete. Pečte do světle zlaté barvy asi 15 minut.
Potom přidejte zbývající olej, brambory, fazolky, rajčata, česnek, citronovou šťávu a oregano. Promíchejte s cibulí a cuketou, dosolte, dopepřete, pánev či zapékací misku přikryjte alobalem a pečte 30 minut.
Pak odstraňte alobal, promíchejte a pečte ještě dalších 25–30 minut, aby byly brambory měkké a zelenina zlatá.
Podávejte s rozdrobeným balkánským sýrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty