×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená krkovička

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečená krkovička

Co budete potřebovat

3 kg krkovičky vcelku
200 g tmavého třtinového cukru
2 lžíce soli
2 lžíce mleté pálivé papriky
1 lžíce sušeného česneku
½ lžíce chili
½ lžíce kajenského pepře
1 lžíce čerstvě mletého pepře
1 lžička mleté sušené šalvěje
1 lžička sušené majoránky
1 lžička drceného kmínu

Jak na to?

Krkovičku vyndejte z lednice, omyjte, očistěte, osušte a nechte chvíli stát při pokojové teplotě. Všechny zbylé ingredience smíchejte a vetřete je do krkovičky. Dejte ji do pekáčku, posypte zbytkem suché směsi a dejte na pár minut zprudka péct při 220 °C. Po asi 10 minutách teplotu v troubě snižte a pečte při 150 °C asi 2 hodiny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená krkovička

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (29)

Co budete potřebovat

3 kg krkovičky vcelku
200 g tmavého třtinového cukru
2 lžíce soli
2 lžíce mleté pálivé papriky
1 lžíce sušeného česneku
½ lžíce chili
½ lžíce kajenského pepře
1 lžíce čerstvě mletého pepře
1 lžička mleté sušené šalvěje
1 lžička sušené majoránky
1 lžička drceného kmínu

Jak na to?

Krkovičku vyndejte z lednice, omyjte, očistěte, osušte a nechte chvíli stát při pokojové teplotě. Všechny zbylé ingredience smíchejte a vetřete je do krkovičky. Dejte ji do pekáčku, posypte zbytkem suché směsi a dejte na pár minut zprudka péct při 220 °C. Po asi 10 minutách teplotu v troubě snižte a pečte při 150 °C asi 2 hodiny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty