×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená krkovička
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Pečení ,

Pečená krkovička

Co budu potřebovat

3 kg krkovičky vcelku
200 g tmavého třtinového cukru
2 lžíce soli
2 lžíce mleté pálivé papriky
1 lžíce sušeného česneku
½ lžíce chili
½ lžíce kajenského pepře
1 lžíce čerstvě mletého pepře
1 lžička mleté sušené šalvěje
1 lžička sušené majoránky
1 lžička drceného kmínu

Jak na to?

Krkovičku vyndejte z lednice, omyjte, očistěte, osušte a nechte chvíli stát při pokojové teplotě. Všechny zbylé ingredience smíchejte a vetřete je do krkovičky. Dejte ji do pekáčku, posypte zbytkem suché směsi a dejte na pár minut zprudka péct při 220 °C. Po asi 10 minutách teplotu v troubě snižte a pečte při 150 °C asi 2 hodiny.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut